termostat

 Orice persoana isi doreste ca atunci cand locuieste intr-un spatiu personal sa aiba parte de tot confortul dorit, motiv pentru care este foarte important sa se acorde atentie unor aspecte ce tin de instalatiile folosite, sistemul de incalzire, respectiv felul in care acestea pot fi controlate.

Esti in situatia in care constati ca ai parte de costuri mult prea mari la factura de caldura sau ca nu ai parte de un confort termic optim? Atunci este o problema pe care trebuie sa o rezolvi in cel mai scurt timp. Daca nu stii cum atunci iti voi prezenta in cele ce urmeaza.

Solutia ta este un termostat! De ce? In primul rand trebuie sa intelegi ce inseamna un termostat, care este rolul acestui si de ce te va ajuta sa ai parte de un confort mai ridicat, costuri mai mici si in cele din urma, un control mult mai bun asupra spatiului in care locuiesti si iti desfasori o mare parte din timpul tau.

 

Ce este un termostat?

Precum arata si numele, termostatul este un dispozitiv ce este in legatura cu sistemul termic, indiferent care ar fi cel pentru care ai optat (incalzire centralizata pe lemne, gaz, energie electrica sau poate ca inca mai esti la sistemul public de incalzire racordat).

Important este de inteles faptul ca un astfel de termostat te va ajuta foarte mult, insa cum?

Cum functioneaza un termostat?

Adevarul este ca termostatele au cunoscut o evolutie fantastica in ultimii ani, iar datorita acestui aspect chiar ai din ce alege. In principal insa, principiul dupa care functioneaza un termostat este redat prin faptul ca din momentul in care este setat o temperatura – aparatul respectiv va avea misiunea de a o pastra in limitele respective.

Ce inseamna asta mai exact? Ei bine, in situatia in care, sa spunem, ai setat temperatura de 23 de grade Celsius la termostat, acesta va primi instructiunile respective si va intra in contact cu sistemul de incalzire, preluand controlul asupra acestuia. In situatia in care temperatura va scadea sub cea setata, adica sub 23 de grade Celsius, termostatul va sesiza acest lucru si va comanda centralei sa intre in functiune si sa redea temperatura mediului respectiv. Pe de alta parte, atunci cand temperatura spatiului respectiv va depasi cea setata, de 23 de grade Celsius, atunci termostatul va transmite catre sistemul de incalzire urmatorul mesaj – sa se opreasca din functionare sau sa pastreze aceeasi capacitate de functionare pentru a mentine temperatura constanta.

In felul acesta se va eficientiza pe deplin consumul de caldura din spatiul tau si asta se va resimti in principal in doua feluri: confortul tau termic va fi unul deosebit si costurile vor fi pe deplin justificate.

Ce fel de termostat sa alegi?

Bun, acum ai inteles ce inseamna un termostat si cum functioneaza acesta, insa vei observa ca daca vei dori sa achizitionezi unul atunci ai posibilitatea sa alegi din foarte multe. Cum stii sa faci alegerea potrivita?

Gandeste-te in felul urmator, iti vei dori sa controlezi temperatura doar atunci cand esti tu acasa? Iti vei dori sa controlezi temperatura intr-un singur spatiu sau mai multe? In functie de aceste raspunsuri te asigur ca vei opta catre un termostat controlat prin internet.

Acesta iti va oferi posibilitatea de a seta temperatura dorita indiferent unde te afli. Sa spunem ca esti la serviciu, iar cei mici trebuie sa ramana acasa sau tocmai se intorc de la scoala. Acesta este un moment in care va trebui sa le oferi un spatiu calduros, la propriu. Daca ai o simpla conexiune la internet atunci vei putea realiza acest lucru deosebit de simplu. Mai multe detalii poti afla pe saluscontrols.ro.

De asemenea, vei putea sa controlezi si mai multe zone in acelasi timp: sa setezi o temperatura in baie, alta in dormitor si alta in bucatarie. Vei avea control deplin asupra casei tale si vei putea sa ai parte de un confort ridicat.

Este evident faptul ca si termostatele clasice sunt eficiente, cel putin au fost pentru foarte multi ani, insa in prezent tehnologia a evoluat foarte mult si daca e sa luam in considerare faptul ca preturile sunt chiar accesibile atunci decizia este una destul de simpla – termostatul controlat prin internet este, de departe, cea mai buna varianta!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *