Irlanda

Vizita in Irlanda

Luxurianta si grozava insula a Irlandei este bogata intr-o istorie care dateaza inca din anul 7000 I.H., facand din acest loc o minunata aegere de vizitat. Localizata in Oceanul Atlantic, insula Irlandei este divizata in doua tari. Irlanda de Nord, cu capitala la Belfast, este parte din Regatul Unit al Marii Britanii. Partea de su a insulei, cunoscuta drept Republica Irlandei este o natiune suverana cu capitala la Dublin.

Unde sa mergi in Irlanda

Exista multe lucruri de facut si de vazut in Irlanda, chiar si aca te aventurezi in adara oraselor principale. Zona de tara a Irlandei este oarecum cunoscuta  si multi calatori gasesc ca a combina cateva zile in Dublin alaturi de alte cateva destinatii mai putin cunoscute le poate oferi o experienta irlandeza minunata. Locurile populare din Irlanda includ si:

  • Cork- Cork este cel de-al treilea mare oras al Irlandei, Acest oras dragut este cunoscut pentru cursurile sale minunate de apa si pentru multimea de poduri de pe acolo.
  • Dingle-Localizat pe coasta de sud-vest a Iralndei, sarmantul oras Dingle este in mod definitiv locul cel mai autentic pentru o experienta irlandeza. Te poti astepta la multa muzica una live in cadrul pub-urilor locale si multimi de turisti pese tot daca vei vizita orasul in timpul weekendului, in special pe timp de vara.
  • Donegal-Multi oameni numesc Donegalul drept orasul de basm al Irlandei. Nu ezita si nu rata a vizita Dinegal Abby sau Caselul Donegal si petrece mai mult timp relaxandu-te pe tarmurile linistite de langa Atlanticul de Nord.
  • Dublin-Activitatile adultilor cum ar fi vizitarea Berariei Guinness si Distileria Jameson sunt ambele optiuni populare, in timp ce familistii pot include in itinerariul lor opriuni cum ar fi vizitarea Gradinii Zoologice din Dublin. Cercetatorii iubesc in mod aparte acest oras datorita literaturii care ii implica pe Yeats si Joyce.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *