Barbat timidBarbat timid

Toata lumea se teme de ceva. Unele frici sunt doar fiori pe care ii simte persoana si apoi dispar, in timp ce unele provoaca o anxietate foarte mare, putand sa afecteze viata de zi cu zi a persoanei. Aceste frici irationale si psihologice sunt cunoscute ca fobii. Pentru a putea duce o viata normala, in unele cazuri, acestia trebuie sa treaca peste ele. O astfel de fobie care afecteaza barbatii este Venustrafobia. Multi barbati si femei sunt intimidati de femei frumoase din diferite motive, dar aceasta fobie poate sa afecteze comportamentul social, personal si profesional al multor barbati si unor femei.

Ce este Venustrafobia?

Numele face referire la zeita romana a frumusetii, corespondent al Afroditei din mitologia greaca, Venus, iar fobie inseamna frica.

Cauze probabile:

Multi psihologi sunt de parere ca fobiile apar in urma evenimentelor traumatice prin care un individ a trecut la o varsta frageda. Abuzul sexual, fizic sau verbal, relatii esuate sau respingerea de catre o femei sau ridicularizarea de catre una, toate pot sa contribuie ca fiind cauza a acestei fobii si a multor alte fobii sociale.

Complexul de inferioritate, timiditatea, frica de respingere, nesiguranta pe sine, probleme cu increderea adancesc probema si mai mult. Oamenii care sufera de aceasta fobie se tem de momentele jenante, sa fie umiliti sau criticati in situatii sociale. Aceste fobii sunt indradacinate in subconstient si pot sa apara la suprafata la simple vedere a unei femei frumoase.

Semne si simptome:

  • atacuri de anxietate;
  • respiratie ingreunata;
  • hiperventilatie;
  • respiratie rapida;
  • batai neregulate ale inimii;
  • ameteli;
  • gura uscata;
  • inabilitatea de a articula cuvinte si propozitii;
  • transpirat excesiv.

Cum sa treci peste aceasta fobie:

Din moment ce majoritatea fobiilor au cauza psihologica, tratamentul pentru fiecare individ poate sa varieze tinand cont de psihicul lui. O modalitate de a determina cauza este consilierea. Alte optiuni care ar putea sa ajute persoana sa treaca peste fobie sunt: training pentru aptitudini sociale, hipnoterapia, programare neuro-lingvistica, psihoterapie comportamentala cognitiva.

Desi Venustrafobia este rara si unica intre diferitle tipuri de fobii, daca este lasata netratata, poate sa provoace persoanei mult stres si disconfort social.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *