ventilatoare

Un ventilator este un dispozitiv mecanic care produce flux de aer sau de gaz pentru a aerisi sistemele de ventilatie din marile centre industriale. Ventilatoarele de aer ajuta la servirea diverselor nevoi industriale prin reducerea temperaturilor de functioanre a masinilor electronice. Spre deosebire de compresoare, ventilatoarele functioneaza in presiuni relative scazute, ceea ce face ca acestea sa fie clasificate in ventilatoare centrifugale sau axiale.

Despre ventilatoare centrifugale

Ventilatoarele centrifugale sunt acele tipuri traditionale de ventilatoare care sunt utilizate in principal pentru ventilatia dispozitivelor montate in tavan sau pe dispozitive situate la inaltimi mai mari. Aerul se deplaseaza perpendicular pe arborele ventilatorului, reusind sa raceasca intreaga incapere si sa ajute la functionarea mecanismelor tehnologice. De altfel, exista si trei tipuri de generatoare cu lame centrifugale: radiale, curbare-inainte si curbare-inapoi. Acestea produc o presiune mult mai mare pentru un volum de aer dat si sunt utilizate pentru uscatoarele de par, echipamente tehologice pentru casa sau in scopuri industriale similare.

Ventilatoarele axiale propulseaza industria spre viitor

Pe de alta parte, ventilatoarele axiale sunt utilizate la scara larga pentru echipamentele de racire, pentru gadgeturile electronice, pentru ventilatoarele gigant utilizate in tuneluri de vant si pentru alte sisteme de racire industriale.

Ventilatoarele axiale sunt plasate in interiorul echipamentelor pentru a raci dispozitivele si pentru a preveni daune de la supraincalzire.

Cu toate acestea, s-ar putea spune ca familiarizarea cu acestea inseamna utilizarea lor in mod normal, in fiecare zi pentru un plus de racire si pentru un plus de protectie pentru functionarea altor motoare industriale. Lamele acestor ventilatoare trec paralel cu forta de rotatie a axei si realizeaza sectiuni transversale asemanatoare cu aripile unui avion care planeaza in aer, reusind sa diminueze supraincalzirea lor.

Mai multe informatii despre ventilatoare axiale braco Mes inseamna si clasificarea acestora in trei categorii si anume: ventilatoare cu elice, ventilatoare tub si ventilatoare cu palete. Elicele sunt folosite pentru a impinge volumul de aer de inalta presiune statica impotriva pentru a tine un control al presiunii aerului. Pe de alta parte, cele cu palete realizeaza conversia circulara a aerului, rasucind miscarea aerului si transformand-o in miscare longitudinala.

Inainte de a investi in orice tip de ventilator industrial este bine sa fie consultat un expert in industrie care sa fie pregatit pentru a raspunde la o multime de intrebari cu si despre cerintele clientului, cu privire la masinile utilizate, precum si sanatatea si siguranta acestuia. Daca este sa vorbim de pret, atunci ventilatoarele centrifugale sunt de obicei mai ieftine decat ventilatoarele axiale, deoarece sunt multi mai usoare si produc efecte mult mai rapid.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *