instincte

„Urmeaza-ti instictele” nu este intodeauna un simplu sfat, insa este si un sfat ce are in spate unele dovezi stiintifice. Un nou studiu realizat recent dezvaluie faptul ca cei care isi urmeaza instinctele sunt mai predispusi sa fie fideli. De asemenea, studiul sugereaza ca cei care isi ignora intuitia, au obisnuita sa isi insele partenerul, dupa care se vor simti vinovati si vor trai cu vina si rusine din cauza faptului ca au fost nevoiti sa minta.

„Unii oameni au incredere in instinctele lor atunci cand iau unele decizii, indiferent daca ceilalti oameni din jurul sau ii sustin ideea sau nu”- sustine Sarah Ward, doctorand la Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Missouri. Asadar, Sarah a observat si a analizat mai bine de 100 de voluntari la studiu, dintre care trei sferturi erau femei, pentru inca alte doua experimente.

Studiul intuitiei

Inainte ca studiul sa inceapa, participantii la studiu au fost rugati sa completeze niste chestionare pentru a determina cat de mult se bazeaza acestia pe intuitie. Intr-un prim experiment, participantii au fost intrebati sa isi imagineze ca au actionat imoral la locul de munca, dupa care au fost nevoiti sa citeasca o poveste despre cum au dat vina pe un coleg de munca. Participantii grupului de control au citit aceeasi poveste, dar in schimb au fost nevoiti sa isi asume responsabilitatea pentru greseala lor. Sarah a anticipat ca cei care realizeaza o actiune imorala vor simti anumite remuscari, astfel ca vor fi caracterizati de sentimente precum rusine si vina.

„Bazandu-ne pe ideile noastre, am descoperit cu ajutorul acestui studiu ca participantii care nu se bazeaza pe intuitia lor sunt mai predispusi sa insele, in timp ce cei care si-au urmat intuitia au dat dovada de fidelitate fata de partenerii lor de viata”- sustine cercetatoarea. De asemenea, participantii au fost rugati sa descrie o poveste in careu au actionat imoral, dupa care au fost nevoiti sa faca un test de IQ. Acest lucru a fost realizat pentru ca oamenii de stiinta sa fie siguri de ceea ce ai descoperit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *