Unt de arahide
Unt de arahide

Deci, mestecai guma si din oarecare motiv te-ai decis sa o salvezi pentru mai tarziu punandu-ti-o pe scalp. Nu am idee de ce tehnicile de a scoate guma din par au devenit necesare, cu atat mai putin populare, tinand cont de faptul ca sunt foarte putine motivele pentru care guma ar trebui sa ajunga vreodata in vecinatatea capului tau (poate tinteai pentru gura si ai ratat?). Oricum, lasand asta la o parte, sunt multe remedii vechi care sustin ca detin solutia pentru aceasta problema care pare veche ca timpul, iar unul dintre cele mai populare sampoane pentru parul tau plin de guma este untul de arahide. Sincer, suna a gluma. Nu era cumva si un subplot intr-un episod din „Familia Simpson” in care s-a incercat experimentul si totul a mers dezastruos de rau?

Ce spune insa, stiinta?

Pare un raspuns foarte evident, tinand cont ca guma este lipicioasa si untul de arahide este lipicios, asa ca, ne intrebam, asta nu ar face cumva un dezastru si mai mare? Si unul care va face oamenii din jur sa creada ca ia materii fecale prin par? Secretul, insa, sta in ulei.

In principiu, motivul pentru care guma nu iese din par daca faci un dus este faptul ca aceasta este o substanta hidrofoba – nu se dizolva in apa. Incearca sa o scoti cu apa si se va intari si mai tare. Insa, se dizolva in ulei, iar untul de arahide este plin de asa ceva.

„Stai, asta nu inseamna ca pot sa folosesc ulei de gatit sau ceva similar, in loc?” Desigur, si poti sa gasesti sute de videoclipuri pe YouTube in care oamenii utilizeaza uleiul de masline si pare sa mearga la fel de bine. Oamenii utilizeaza untul de arahide, fie pentru ca e mai usor de lucrat cu el (comparativ cu faptul ca ar trebui sa te apleci deasupra chiuvetei si sa torni jumatate de sticla de ulei in cap), fie pentru ca e o idee mai trasnita, fiind un lucru atat de neasteptat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *