motivatie copiimotivatie copii

Motivatia este un lucru foarte important si major. Cu ajutorul motivatiei putem obtine orice in viata. In timp ce adultii pot trece cu usurinta peste lipsa de motivatie, copiii au o mai mare dificultate in a deveni mai inspirati. Copilul tau vine acasa in mod constant cu note de 6-7 cand tu stii sigur ca este de nora 9 sau chiar de 10.

Grijile tale sunt motivate si de inteles. Vrei sa-i asiguri copilului tau un viitor mai bun, ceea ce inseamna o educatie mai inalta si un job mai bine platit. Oricum, copilul tau este destul de lenes, iresponsabil si nu arata interes in a studia mai mult.

Pe de alta parte, copiii sunt de obicei motivati de cu totul alte lucruri. Ai observat cat de interesat este baiatul tau atunci cand vine vorba despre electronice si cat de entuziasta este fetita ta atunci cand vine vorba despre pictura? Ideea este ca ai tai copii ar trebui sa faca progrese in toate domeniile astfel incat sa treaca de examenele finale cu brio. Uita-te putin peste sfaturile mele si vei observa cat de usor iti poti motiva copiii sa invete mai bine. Chiar functioneaza!

Stabileste o relatie de prietenie si o apropiere mai mare fata de copilul tau. Parintii ar trebui sa fie persoanele cele mai influente asupra copiilor acestora. Din pacate, multi parinti folosesc amenintari, pedepse si manipulari pentru a castiga autoritate asupra copiilor si de a se impune in fata acestora.

Insa aceste metode nu te vor duce, cu siguranta, niciunde si doar iti va strica relatia cu copiii tai. Indiferent de cat de furios si de frustrat esti, nu ar trebui sa arati aceste stari. Incearca sa intelegi ca al tau copil nu este atat de rau si ca face ceea ce face in mod special pentru a te enerva si a te supara.

De admin

Un comentariu la „Trucuri pentru a-ti motiva copilul sa invete mai bine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *