Pare ca a devenit ceva normal in ziua de azi sa porti ochelari. Fie din cauza locului de munca care  presupune munca la laptop, fie obisnuinta de a petrece timp pe diverse gadgeturi, precum si din cauza altor factori, nevoia de a purta ochelari sau lentile de contact este tot mai accentuata.

Exista posiblitatea de a reduce din aceasta dependenta – de a le purta – si anume prin operatie cu laser la ochi. Este vorba despre o procedura care se realizeaza intr-un timp destul de scurt, fara a lua in considerare aici consultatia si pregatirile pe care le presupune.

Scopul chirurgiei refractive – pentru ca astfel este denumita aceasta – este de a elimina nevoia de a purta ochelari, respectiv lentile, sau cel putin de a reduce din aceasta dependenta. Daca te-ai gandit ca nu iti poti imagina viata fara ochelari din cauza defectelor de vedere, e cazul sa reconsideri acest gand.

Cui se adresaza o astfel de interventie chirurgicala?

Constituie o solutie pentru cei care au miopie, astigmatism, respectiv hipermetropie. In functie de activitatea pe care o desfasoara fiecare, exista posibilitatea ca ulterior ochelarii sa reprezinte un ajutor, pentru a mentine sanatatea ochilor. De obicei intra in aceasta categorie cei care sufera de presbiopie, conditia oculara a celor cu varsta mai inaintata, care vizeaza nevoia de a purta ochelari de apropiere a imaginii.

Conditiile in care se desfasoara o astfel de interventie sunt bine stabilite. Este un serviciu disponibil la clinica Medoptic, care dispune de aparatura necesara, dar si de conditiile de igiena si siguranta, respectiv de personal avizat care a beneficiat de instruire in efectuarea operatiei.

Interventia va fi efectuata in sala de operatie a clinicii, pe un pat operator, ce va fi acoperit de un camp steril. Cu ajutorul retractorului se tin deschise pleoapele pentru a pregati ochiul, respectiv suprafata corneana. Tratamentul laser dureaza cateva secunde, raportat la dioptria corectata. In acest timp, e necesar ca pacientul sa fixeze privirea la o lumina rosie. Inainte de a finaliza interventia, va fi aplicata o lentila de contact cu rol terapeutic, ce va fi purtata pentru 7 zile.

Despre ce implica perioada de recuperare si recomandari de respectat poti citi in detaliu pe site-ul clinicii, pe medoptic.ro. In principiu trebuie sa eviti frecatul ochilor, praful. Nu vei face efort fizic excesiv in aceasta perioada, vei evita baia in piscina si sauna.

In cazul unei astfel de interventii, acuitatea vizuala se reface in decurs de o luna, respectiv va deveni perfecta la 3 luni dupa operatie.

Cu privire la informatiile mai sus mentionate, ai in vedere ca sunt cu scop informativ, deci daca doresti sa fii informat complet si corect, intra in legatura cu specialistii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *