In ultima perioada s-a vorbit foarte mult despre virusul Ebola. Este un lucru de inteles daca e sa luam in considerare epidemia care a izbucnic in Africa de vest in ultima perioada.

Ebola este un virus care a fost descoperit in anul 1979 si de atunci inca nu a fost descoperit un leac pentru aceasta boala. Ebola este o boala care are drept simptome care includ febra, durerile de cap, durerile musculare, precum si durerile de cap. Alte simptome includ diareea, starea de ameteala, vomitarea si functionarea greoaie a ficatului si rinichilor.

Boala este luata prin contactul cu sangele sau organale interne ale unui animal infectat, precum o maimuta sau un liliac. Cercetatorii cred ca liliecii sunt animalele care imprastie virusul ebola fara a fi afectati la randul lor. Odata ce un om este infectat de boala aceasta se trasnmite foarte usor mai departe.

Chiar si in conditiile tehnologiei avansate din ziua de astazi, inca nu s-a gasit o metoda de contracarare a acestui virus. Nu exista un tratament specific sau un antidot.

Epidemia de in anul 2014 a plecat din Guineea si Congo. In luna februarie a acestui an in Guine a fost inregistrata o epidemie a virusului in aceasta regiune. Pana pe data de 23 aprilie, numarul total de cazuri a crescut pana la 242 de cazuri. Din acestea 142 au fost mortale. Rata mortalitatii fiind de 59%.

Pana in momentul de fata, tarile afectate au fost Guineea, Liberia si Sierra Leone. Numarul total de cazuri inregistrate la data de 27 iulie 2014 era de 1323 din care 729 s-au soldat cu decesuri. rata mortalitatii fiind de 55.1%. Cea mai grava situatia este in Guineea unde din 460 de cazuri confirmate, 339 au fost fatale, mortalitatea fiind de peste 73%.

In momentul de fata sunt facut foarte multe eforturi pentru contracarare bolii pentru mentinerea epidemiei in zona de unde a izbucnic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *