tizen_smartphonetizen_smartphone

Samsung a introdus in aceasta saptamana primul telefon bazat pe sistemul de operare numit Tizen, si un sistem TV Tizen care urmeaza a fi lansat incepand cu anul viitor.

Telefonul are un diplay de 4.8 inch Super AMOLED si un procesor quad core de 2.3 GHz. Numit Samsung Z, este descris de compania din Coreea de Sud ca fiind primul telefon Samsung comercializat cu acesti stem de operare, Tizen 2.2.1.

Acesta re integra un senzor de amprente si un sistem de economisire a bateriei ce lasa telefonul sa continue sa functioneze chiar daca nivelul bateriei este unul scazut. Samsung Z vine cu un total de 2GB de memorie RAM si dispune de o memorie interna de stocare de 16 GB. Telefonul are si un slot SD care recunoaste carduri de pana la 64 GB.

Telefonul urmeaza a fi prezentat in mod oficial la conferinta Tizen Developer Conference in San Francisco care incepe maine. Acesta va fi disponibil in din al treilea trimestrui al acestui an in Rusia pentru inceput. Dupa lansarea din Rusia si in functie de succesul acestuia probabil ca va fi comercializat si pe alte piete.

Samsung a anuntat ca aplicatiile suplimentare pentru acest sistem de operare vor fi disponibile pe Tizen Store.

Sistemul de operare nu vine doar in lumea smartphone-urilor ci si in lumea smart TV-urilor. Acestia au de gand sa lanseze un smart TV bazat pe Tizen incepand cu anul viitor. Samsung lucreaza in mod continuu la acest proiect pentru a isi consolida pozitia de lider pe piata smart TV-urilor. Dezvoltarea aplicatiilor pentru Tizen TV va incepe incepand cu luna iulie a acestui an, cu mult inainte de lansarea unui TV care sa suporte astfel de televizoare.

Dezvoltatorii vor avea la dispozitie posibilitatea de a verifica aplicatiile chiar daca nu au TV bazat pe Tizen pe care sa le ruleze.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *