tipuri agresiune pisicitipuri agresiune pisici

Agresiunea la atingere. Daca pisica ta reactioneaza in mod negativ atunci cand o mangai pe spate sau incerci sa o imbratisezi, este mai bine sa te uiti dupa anumite detalii subtile care sa iti indice ca pisica s-a saturat de aceste mangaieri ale tale. Aceste semne pot include si datul din coada furios, neastamparul, intorsul urechilor, miscarile gurii catre mana ta sau maritul, sasaitul sau miaunatul scurt.

Cel mai bun tratament pentru un astfel de tip de agresiune este de a inceta sa o mai mangai pe pisica ta odata ce vei vedea ca prezinta unele dintre aceste semne. Orice pedeapsa sau eveniment infricosator pentru ea poate inrautati situatia si toleranta pisicii tale la atingere.

Agresiunea din joaca. Acest tip de agresiune este intalnit la pisoi si la pisicile tinere. Acesta se poate intampla atunci cand o pisica devine prea entuziasta  atunci cand se joaca si va incepe sa sara la orice persoana care se afla in casa.

Acest tip de agresiune la pisici ar trebui sa fie gestionata cu jucarii care sa o tina pe pisica la distanta de corpul tau, cum ar fi jucarii de tip undita cu pene sau cu o jucarie pufoasa in capatul batului. Daca pisoiul te prinde sau te musca de mana sau de glezna. atunci un zgomot ascutit si mare ar trebui sa fie facut pentru a inceta acest comportament. Nu lovi sau tipa la pisica pentru ca acest lucru poate sa faca anmalul temator.

Cateodata, un pisoi nu va fi descurajat de la un asemenea tip de joaca dur.  Cand se intampla acest lucru, perioada de joaca este gata si pisoiul ar trebui sa fie ignorat pana cand se va calma. In unele cazuri de agresiune din joaca, adaugarea inca unei pisici tinere in gospodarie poate ajuta prin asigurarea unui companion cu care sa se joace.

De admin

Un comentariu la „Tipuri de agresiune la pisici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *