stergere tatuaje
stergere tatuaje

Legile care privesc ideea de cine ar putea sa efectueze procedura de indepartare a tatuajului cu laser poate varia in functie de stat si de tara. Anumite state, cum ar fi California din Statele Unite ale Americii, permit doar unilor doctori, asistenti fizicieni si a unor asistente profesioniste sa efectueze tratementele cu laser. Alte state permit si personalului non-medical cu licenta sa efectueze aceasta procedura de indepartare a tatuajelor.

Costurile indepartarii cu laserul a tatuajelor si a desenelor de pe corp pot varia in  functie de asigurator si de dimensiunea tatuajului. De exemplu, un doctor din Atlanta, Georgia cere 125$ pe sesiune pentru tatuajele de marimea unui mar sau chiar mai mici si 150$ pe sesiune pentru tatuajele de marimea unui grapefruit.

Oricum, un dermatologist din New York City poate solicita o taxa de pana la 200$ pe sesiune pentru o imagine cat o mingiuta de tenis. Numarul de sesiuni necesar depinde de  cat de dificil este de sters acea imagine.

Dr. William Kirby si Dr. Alpesh Desai au dezvoltat o scala pentru determinarea numarului de sedinte necesare. Scala Kirby-Desai a devenit de atunci un standard acceptat de masurare folosit de profesionistii medicali si de tehnicienii certificati atunci cand este vorba despre estimarea costurilor indepartarii tatuajelor cu laserul.

Scala Kirky-Desai asimileaza mai multi factori care determina cat de dificil  va fi sa elimini  un tatuaj individual, inclusiv:

  • Tipul de piele
  • Locatia
  • Culoarea
  • Volumul de cerneala
  • Cicatrizarea
  • Stratificarea

Fiecare variabila este corespunzatoare unui scor care este de la 1 la 5, in functie de gardul de dificultate  care se adauga ideii de a fi o indepartare reusita. Cu cat mai multe puncte asimilate, cu atat mai mare va fi numarul de sesiuni estimate pentru indepartarea tatuajuluiin cauza. Un specialist in indepartarea tatuajelor va determina in mod normal scala Kirby-Desai mai intai si iti va asigura costul estimat pentru indepartarea tatuajului in cauza.

De admin

Un comentariu la „Stergerea tatuajelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *