steamboy

SteamBoy, la fel ca PS Vita dar pentru jocuri Steam

Cei de la Valve au anuntat ca vor loansa si SteamBoy pe langa consola lor gaming Steam Machine. O decizie destul de hotarata a celor de la Valve, avand in considerare ca exista un grad destul de mare de scepticism care inconjoara Steam Machine-urile. La urma urmei sunt doar PC-uri care vor avea acces la Steam ca mod de functionare principal. Ramane de vazut daca gamerii vor recurge la un astfel de sistem in detrimentul unui PC clasic.

Dar se pare ca SteamBoy va oferi ceva ce PC-ul nu ne ofera. Aceasta mini consola este foarte asemanatoare cu varianta de la Sony, PS Vita, doar ca este destinata jocurilor PC. Consola mini va incorpora 8 butoane in partea frontala 4 butoane lateral si 2 touchpad-uri/thumbsticks. Un design final un a fost facut public, dar va arata oarecum ca in imaginea postata.

Este de inteles ca mini consola nu va avea aceleasi performante cu cele a unui Steam Machine, avand in vedere diferenta de dimensiune dintre acestea. Totusi, se asteapta ca SteamBoy sa fie echipat cu un procesor quad-core, 4 GB de memorie RAM si 32 GB de memorie pentru stocare. Mini Consola va include si un slot pentru un card SD si va avea un display de 5 inch in format 16:9 touchscreen.

Desi nu vei putea juca ultimile titluri in materie de jocuri video, tot te vei putea bucura de sute de nu chiar mii de jocuri care nu vor forta prea mult capacitatile hardware ale SteamBoy. Miniconsola va avea conexiune WiFi si 3G si vei putea sa te conectezi la un PC fara probleme. Speram doar ca bateria va fi una destul de potenta pentru a te bucura de ore intregi de joc in fata ecranului.

Valve a spus ca Steamboy este asteptat a fi lansat anul viitor, probabil in acelasi timp cu mult asteptata lansare Steam Machine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *