sculpturi

Statui gigante celebre

Sculpturile sau statuile sunt create, de obicei, ca un simbol. In jurul lumii, monumentele sunt construite pentru a aduce un tribut unei vieti extraordinare sau pentru a comemora un eveniment special. In timp ce foarte multe astfel de monumente sunt usor de inteles, unele de acest gen sunt si foarte ciudate. De foarte multe ori, rezultatul faptului ca aceste structuri sunt foarte creative, monumentele poarta un mesaj anume. Cu toate acestea, aceste sculpturi gigantice impresionante reprezinta o modalitate minunata de a comemora ceva sau de a face o declaratie publica.

Monumente gigantice

Spoonbridge and Cherry este rezultatul muncii lui Claes Oldenburg si a sotiei sale Coosjie can Bruggen. Constructia sa a fost realizata intr-o curte in New England, iar sculptura este caracterizata de o lingura de foarte mari dimensiuni si cantareste 2630 kilograme iar cireasa are o greutate de 544 de kilograme. Monumentul „cireasa si lingura” reprezinta una din cele mai reprezentative obiecte ale culturii Minnesota si este o piesa de semnatura a Minneapolis Sculpture Garden.

Die Badende, Hamburg, Germania este o sculpura gigant a carui nume se traduce ca „cel care face baie”. Sculptura apartine lui Oliver Voss si se „odihneste” in lacul Binnenalster. Sculptura din fier are o inaltime de 3 metri si 30 de metri lungime.

Forever Marilyn, Palm Springs, California este o statuie gigant care o reprezinta pe Marilyn Monroe creata de catre Seward Johnson. Statuia descrie una din cele mai celebre imagini ale actritei celebre, preluata din filmul The Seven Year Itch din anul 1955. Inaugurata in iulie 2011, statuia se afla in prezent in Palm Springs, California, dupa ce a fost mutata din Chicago.

Dreaming Girl, St. Helen, Anglia- La jumatatea drumului dintre Manchester si Liverpool, statuia inalta de 20 de metri cu o fata a unei fete care doarme, se gaseste pe autostrada M62. Cu ochii sai inchisi si o lipsa de expresie, sculptura pare a fi pierduta in spatiu. Construita  de catre Joume Plensa, aceasta opera de arta simbolizeaza viitorul si tot ceea ce credem a fi imposibil.

Big Buddhas: Monywa Buddha- aceasta statuie ce se gaseste in Myanmar, reprezinta o tema frecventa in cultul budist, semnificand moartea si intrarea in stadiul de nirvana. Statuia lui Buddha este rabatabila, iar oamenii pot intra in interiorul sau si pot privi imaginile lui Buddha cu discipolii sai. Constructia a fost realizata in anul 1991.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *