fotografie

Fotografia poate parea ceva complicat, cu un continut de detalii tehnice care inhiba uneori placerea de a imortaliza momente speciale. Cu toate acestea, unele din cele mai reusite fotografii, care au castigat chiar premii internationale, sunt cele care au fost facute spontan, scotand in evidenta esenta subiectului fotografiat, lasand imaginile sa vorbeasca de la sine.

Desigur, ajuta foarte mult sa ai si echipamente profesionale, camere performante si accesorii, insa in fapt tot momentul imortalizat conteaza. Urmatoarele sfaturi pot fi folosite cu succes de fotografii incepatori, pentru a-si perfectiona tehnica si indemanarea.

1. Primul si cel mai important sfat este sa te pozitionezi cat mai aproape de subiectul fotografiat. Adesea vedem fotografia unui apus avand elemente nedorite datorita distantei si cadrului larg cuprins. Detaliile de finete sunt insa mai importante decat ansamblul total al fotografiei.

2. Intai fotografiaza si apoi retuseaza sau alege cadrul potrivit. Adesea se pierde prea mult timp cu asezarea subiectului, pentru ca in final sa se ajunga la concluzia ca tot un moment in miscare sau o fotografie neasteptata a iesit mai reusita. Acest caz este in special valabil cand se fotografiaza persoane, animale sau lucruri in miscare.

3. Compozitia: toate elementele dintr-o fotografie prezinta importanta. De la regula treimilor pana la pastrarea unei linii a orizontului si eliminarea din fotografie a unor elemente extra, totul trebuie pastrat in armonie si simetrie.

4. Focusul si profunzimea imaginii: nu este posibil intotdeauna sa obtii fotografii in care toate elementele sunt incadrate perfect. Cert este ca fotografiile de tip portret, fotografii in care apar copii, adulti, animale de companie sunt evidentiate mult mai bine daca fundalul este incetosat si focusul cade doar pe subiect.

5. Atentie la conditiile de lumina – de preferat este ca lumina sa cada pe subiect direct, dinspre fotograf spre acesta, pentru ca intreg cadrul sa fie bine reprezentat.

In cele din urma, un sfat general: experimentati cu setarile camerei foto si distrati-va in timp ce fotografiati. Lasati-va libera creativitatea si veti reusi sa imortalizati momentele speciale intr-un mod cu totul si cu totul special si unic.

De admin

Un comentariu la „Sfaturi pentru fotografii incepatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *