Secretele Ciorbei Rădăuțene: Cum să Prepri Un Deliciu Autentic în Stilul Bucovinei!Secretele Ciorbei Rădăuțene: Cum să Prepri Un Deliciu Autentic în Stilul Bucovinei!

Descoperirea Gustului Autentic al Ciorbei Rădăuțene

Bucovina, un loc unde traditiile si mancarurile gustoase formeaza o poveste veche de cand lumea. Printre cele mai iubite mâncăruri de aici, ciorba rădăuțeană iese in evidenta cu un gust deosebit care te face sa te simti acasa, chiar si daca esti departe. Hai să descoperim cum să facem acest deliciu traditional exact cum se face în Bucovina!

Ce este Ciorba Rădăuțeană?

Ciorba rădăuțeană este un fel de mancare specific zona Bucovinei, cunoscuta in toata Romania pentru savoarea ei. Baza acestei ciorbe este carnea de pui, la care se adauga smântână, usturoi si alte ingrediente care-i dau un gust unic.

Ingrediente Necessare

  • 1 kg de pui (piept si aripi)
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 2-3 căpățâni de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 ceapă
  • Sare, piper după gust
  • Oțet sau zeamă de lămâie pentru acrit
  • Verdețuri (pătrunjel, leuștean)

Pasi de urmat pentru o Ciorba Rădăuțeană Perfectă

Incepem prin a curata si spala bine carnea de pui. O punem la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Important e să spumăm bine de fiecare dată când e nevoie, pentru ca ciorba să fie limpede și să aibă un gust bun.

Dupa ce carnea a fiert, o scoatem și o lăsăm sa se răcească. Ceapa, morcovii si pătrunjelul rădăcină le curățăm si le taiem felii, apoi le adaugăm în oală. Lăsăm legumele să fiarbă până devin moi.

In timp ce legumele fierb, pregătim un mujdei de usturoi pe care il amestecam cu smântână. Aceasta amestec o vom adauga peste ciorba doar dupa ce legumele si carnea sunt fierte si ciorba s-a răcorit putin, pentru a evita să se taie smântâna.

La final, adaugam carnea dezossata si taiata bucatele înapoi în oală. Potrivim de sare și piper, adaugăm un pic de oțet sau zeamă de lămâie pentru acrirea dorită, și presaram verdețuri proaspete tocate pentru un plus de aroma.

Servim ciorba caldă, cu pâine proaspătă sau, după preferință, cu ardei iute.

Concluzie

Ciorba rădăuțeană este mai mult decât o simplă mâncare; este o parte din cultura si traditia Bucovinei, transmisă din generație în generație. Acum că știi secretele prepararii ei, te invit să aduci în casa ta aroma autentică a Bucovinei, pregatind acest delicios și sănătos fel de mâncare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.