Oras vs taraOras vs tara

In timp ce populatia oraselor creste, tot mai mult tineri dorind sa duca o viata mai interesanta si mai aglomerata – pe de alta parte, adultii incep sa-si doreasca sa-si traiasca batranetea la sat, departe de zgomotul si poluarea orasului.

Orasul prezinta o serie de avantaje pe care nu le poti ignora. Viata la sat este destul de plictisitoare si limitativa: lipsesc cinematografe, teatre, parcuri de distractii, muzee, cluburi, puburi etc. Desigur, se organizeaza o seara sau doua de club si la sat, insa este cam acelasi stil de muzica si, predominant, manele – nu cel mai educativ gen. Orasul, cu cat este mai mare, cu atat ofera o diversitate mai mare a genurilor muzicale pe care le ofera cluburile si puburile: dance, latino, drum & bass, rock – insa gasim si aici manele.

Un avantaj al satelor il prezinta lipsa poluarii, mai ales daca se afla la ceva distanta de orase. In zone din China, India si Peru persoanele sunt foarte afectate de poluare – intr-o zona din China, hainele puse la uscat risca sa se innegreasca din cauza poluarii inainte sa apuce sa se usuce, in timp ce intr-o localitate din Peru, 99 din 100 de copii prezinta procente de plumb in corp peste limita legala recomandata.

Un alt dezavantaj al orasului il reprezinta violenta in crestere. Orasul fiind mare, este destul de usor sa furi un portofel sau sa dai in cap cuiva si sa nu te prinda politia. In oras, insa, aceste lucruri se afla rapid si toata lumea stie mereu unde esti si ce-ai facut – astfel, ajungem la urmatorul punct pe care vreau sa-l discut, un dezavantaj al satelor: barfa si mentalitatea.

Este binecunoscut faptul ca nu poti trai fara grija vecinilor in comunitatile rurale. Absolut tot ceea ce zici sau faci este discutat apoi de persoane cu care nici nu ai avut tangenta vreodata, insa te stie din vedere. Daca ai un secret, satul nu e locul potrivit sa te muti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *