sanatatea dintilorsanatatea dintilor

Majoritatea produselor care se regasesc in comert au efect negativ asupra sanatatii noastre, astfel incat de cele mai multe ori ne confruntam cu dureri ale dintilor, infectii ale gingiilor sau dureri in zona ORL. Cele mai multe dintre acestea sunt efectul consumului prea mare de zahar regasit in comert, chimicalele din produse precum si o igiena dentara necorespunzatoare. De asemenea viciile la care suntem supusi, precum tigarile si bauturile acoolice ne strica dentitia, culoarea si aspectul dintilor.

De cele mai multe ori iesim din casa sau ne punem la somn fara sa ne periem dintii, motiv pentru care acestia au de suferit. Durerile dentare ne fac sa apelam la medicul sotmatolog doar atunci cand acestea sunt prea puternice si nu ne lasa sa dormim.

In urma consultului stomatologic, medicul dentist recomanda efectuarea de radiografii dentare, pentru a observa mai bine situatia gingiilor si a dintilor, precum si structura osoasa a maxilarului. In cazul in care se depisteaza un nivel ridicat de parodontoza, medicul recomanda un tratament, care incepe cu indepartarea bacteriilor si a tartrului, refacerea dintilor cariati, aplicarea unui tratament pentru gingiile inrosite, rezultandu-se in cele din urma refacerea fluxului sangvin si a dimensiunilor normale ale gingiilor.

Administrarea de antibiotice sau de antiinflamatoare nu este exclusa, astfel incat acestea actioneaza local si indeparteaza posibilii virusi care pot cauza infectii dentare sau abcese. Pe langa alimentatia sanatoasa, medicul stomatolog recomanda periajul zilnic de cel putin doua ori, folosirea atei  dentare, a apei de gura, a unei paste de dinti de calitate, precum si efectuarea unui detartraj anual, elemente esentiale in procesul de evitare a parodontozei.

Tratamentul parodontozei are succes in masura in care pacientul in cauza are o atitudine pozitiva fata de aceasta, se ingrijeste in mod corespunzator de igiena cavitatii bucale. Prin aceste considerente vom acorda o mai mare atentie dintilor nostri si a sanatatii noastre gingivale, pentru a evita complicatiile acestora, care pot afecta sistemul digestiv si circulator.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *