ruine Europa

Ruine putin cunoscute in Europa

Europa are o istorie bogata care dateaza inca de milenii bune. Aceasta nu este o parte din istorie care poate fi acoperita in mod adecvat doar vizitand Stonehenge sau o mana de alte ruine asemenea. Pentru a explora in profunzime istoria tinuturilor, ar trebui sa te intorci de pe calea atat de batuta si sa cauti acolo unde nimeni nu cauta. Mai jos este o lista cu cateva ruine din Europa care sunt mai putin cunoscute pentru toata lumea.

Grasburg, Elvetia

Pentru cei mai multi turisti care stiu cate ceva despre ruinele stravechi ale Europei, Elvetia nu figureaza prea mult pe aceasta harta. Ruinele Castelului Grasburg, totusi, se merita a fi vizitate. La timpurile lor, se spune ca aceste ruine faceau parte din centrul de distractie al nobililor din Burgundy. Ruinele sunt doar partial restaurate in zilele noastre. Pe plan local, este o destinatie populara pentru grupurile de excursionisti si de scolari.

Templul Segesta, Sicilia

La nord-vestul insulei Sicilia, la departare de 75 de km dinspre Palermo, de-a lungul autostrazii care leaga orasul de Trapani, exista niste ruine spectaculoase-Templul Segesta. Templul, care arata cumva ca Parthenonul de la distanta, este magnific si foarte bine conservat.

Nu are acoperis, dar nu pentru ca acesta s-ar fi distrus de-a lungul timpului, ci pentru ca nu a fost niciodata finalizat de atunci cand a fost construit, adica anul 430 inaintea erei noastre. Langa acest loc se afla ruinele unui amfiteatru spectaculos. In ziua de azi, acesta este folosit pentru concerte si interpretari de teatru.

Poulnabrone Dolmen, Irlanda

Campurile vaste si sterpe ale Irlandei au o gramada de vechi situri si atractii turistice care dureaza inca din timpul perioadei eoliticului. Unele dintre acestea reprezinta Stonehenge dupa infatisarea de baza. Altele sunt mai mult niste simple pesteri si stanci.

Intr-un loc sterp, stancosul County Clare se afla Polunabrone Dolmen, o constructie de roci solitara mare si de o forma neregulata care reprezinta de fapt o camera de ingropaciune. Gandul ca aceasta simpla structura s-a mutat dela locatia sa initiala inca de sute de ani, i-a facut pe localnici sa creada ca este o structura miscatoare.

Un comentariu la „Ruine putin cunoscute in Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.