Olivia de Havilland si Joan Fontaine

Rivalitati familiale la Hollywood

Se spune ca daca ai un frate sau o sora, e ca si cum ai avea o binecuvantare. Totusi, cand un nou frate se naste, cel mai mare trebuie sa imparta totul cu el. Pe de alta parte, cel mic se afla uneori in umbla celui mare, incercand sa-si gaseasca propria identitate. In unele cazuri, competitia a ajuns sa se regaseasca si in carierile lor. Acest articol prezinta cateva dintre acestea.

Olivia de Havilland (1916) si Joan Fontaine (1917 – 2013)

Cearta dintre aceste doua surori este foarte celebra in istoria Hollywoodului, ambele actrite aflandu-se in competitie pentru premii Oscar, dorind si atentia mamei lor. Diferenta de varsta dintre ele era de doar 15 luni. Se pare ca rivalitatea dintre ele a inceput din copilarie, deoarece Olivia nu era bucuroasa ca trebuia sa imparta dragostea parintilor cu o sora. Cand ambele s-au hotarat sa devina actrite, competitia a crescut si mai mult. Desi Olivia s-a bucurat prima de succces, Joan avea sa castige primul Oscar, dintre ele doua – Olivia avea sa castige si ea unul, la scurt timp. Lucrurile s-au inrautatit dupa decesul mamei lor in 1975.

LaVerne Sophia (1911 – 1967), Maxine Angelyn (1916 – 1995), Patricia Marie (1918 – 2013), cunoscute drept The Andrews Sisters

LaVerne, „Patty” si „Maxene” au fost grupul de aur al trupelor de fete din prima jumatate a secolului XX. Desi profesional au lucrat impreuna si au lansat multe slagare, lucrurile s-au schimbat cand compozitorul principal a parasit grupul. In 1954, Patty a plecat din trio pentru a-si lansa o cariera solo, iar celelalte doua surori s-au unit. Moartea lui LaVerne in 1967 a inrautatit situatia intre cele doua surori ramase, iar grupul s-a despartit pentru totdeauna. Patty si Maxene nu s-au mai inteles, Maxene dand vina pe sotul lui Patty pentru separarea lor. Maxene s-a retras din industria muzicala, in timp ce Patty a continuat sa sustina succese ori de cate ori avea ocazia, insa nu a atins acelasi succes ca pe vremurile cand canta alaturi de surorile ei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *