In fiecare zi a vietii noastre, atata timp cat nu am fost in diferite zone din Africa care reprezinta un pericol pentru viata noastra in ceea ce priveste virusul Ebola, ne aflam intr-o situatie minima de a contacta vreodata aceasta afectiune nemiloasa. Pentru a preveni infectiile cu bacteriile si virusii de zi cu zi, ar trebui sa ne spalam pe maini in mod frecvent, mai ales atunci cand ne aflam in apropierea oamenilor care sunt raciti sau prezinta alte afectiuni, asa cum ar si trebui in mod normal.
Daca vei merge la un spital, si esti posibil expus la Ebola, fii sincer cu cadrele medicale si instiinteaza-le. Specialistii din cadrul domeniului sanatatii au deja mare experienta in cautarea de semne si de simptome, diagnosticilor timpurii ale pacientilor infectati , si se vor asigura ca pacientii acestia nu vor infecta pe altii aflati acolo si care nu prezinta o asemenea afectiune. Insa, cu toate cunostintele tuturor, lumea trebuie sa stie de la bun inceput daca ai fost sau nu expus unui asemenea virus letal.
De ce nu ar trebui sa te ingrijorezi referiror la virusul Ebola:
- Nu ar trebui sa fii ingrijorat ca ceea ce este reprezentat in filmul „Outbreak” se va intampla si in realitate. Putinele cazuri in care oamenii infectati au fost tratati cu medicamente experimentale au avut succes si au dat roade chiar, ceea ce este un lucru imbucurator pentru lupta impotriva Ebola.
- Ebola nu se raspandeste prin respiratie si prin aerul pe care il poti imparti cu o alta persoana, asadar nu este nevoie sa te indepartezi de cineva expus si cu o masca pe fata.
- Ebola nu sta ascunsa dupa orice colt. Am tot vazut articole despre oamenii care se temeau sa nu contacteze virusul si umblau imbracati in micile orase in costume intregi de protectie. Asta nu este necesar, sa stiti!