Batrani band prea multBatrani band prea mult

In tinerete, weekendul tipic include cateva sticle de bautura si o iesire in club. O iesire ideala include cateva sticle de bautura si o iesire in club in alt oras. Cu alte cuvinte, majoritatea activitatilor din perioada adolescenti si a tineretii implica si ceva de „drojdit”, „compotit”, „racorit” etc. Ar trebui sa profitam de asta cat mai mult pentru ca de la o anumita varsta, acest lucru se intampla tot mai rar.

Intervin, in primul rand, prioritatile, care ne mananca timpul: serviciul, familia si alte activitati similare, odata cu inaintarea in varsta. Insa, desi poti sa te mai strecori printre astea, devine foarte greu sa mai rezisti la bautura dupa o anumita varsta.

In jurul varstei de 40 de ani, toleranta la alcool scade foarte mult, mai ales din cauza lipsei de „obisnuita” – petrecand tot mai putin timp petrecand, organismul se dezobisnuieste sa proceseze alcoolul.

Insa, factorul cel mai important il reprezinta schimbarile compozitiei chimice din organism, precum sensibilitatea creierului si functionarea ficatului.

Dupa ce treci de 30 de ani, compozitia chimica a organismului incepe sa se schimbe, crescand proportia de grasime, in timp ce masa muscualra si proportia de apa scad. Dupa 50 de ani, cea mai mare parte a alcoolului este absorbita de catre ficat, care isi schimba functionearea in acea perioada. Astfel, desi mai mare acum, eficienta sa se simte mai putin, in timp ce fluxul sanguin si hepatocitele se reduc.

De asemenea, odata cu inaintarea in varsta, este posibil sa devenim si mai sensibili la sulfitii si taniurile care se afla in vin, lucru care se traduce in dureri de gap mai puternice si deranjamante digestive. Daca credeai ca mahmureala de la varsta de 23 de ani e grea, cea de la 43 e de doua ori mai grea. Daca nu ai liber a doua zi, clar nu este recomandat sa iesi in oras sau la petreceri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *