recunoastere faciala

Nu toti oamenii au memorie vizuala, asa ca nu e de mirare ca atunci cand facem cunostinta cu o persoana noua, exista posibilitatea de a-i uita si numele dar si fata. In timp ce pentru majoritatea oamenilor recunoasterea fetelor este un lucru destul de usor, exista alti oameni pentru care recunoasterea unei fete devine un adevarat chin. Astfel, oamenii de stiinta au analizat ce anume intervine in creierul uman si de ce unii intalnesc dificultati foarte mari in recunoasterea faciala.

Oamenii de stiinta au realizat un experiment in acest sens si au analizat 900 de perechi de gemeni. In cadrul acestui studiu, cercetatorii au descoperit ca cei care reusesc sa identifice mai usor fata unui om nu dau dovada, neaparat, de o memorie mai buna. In urma analizarii scanarilor pe creier, cercetatorii au ajuns la concluzia ca, in creier, exista un loc special destinat recunoasterii faciale, acesta fiind locul unde se realizeaza si diferentierea dintre obiecte.

Abilitati in recunoastere faciala

Ei bine, oamenii de stiinta si-au pus intrebarea daca recunoasterea faciala este un aspect mostenit genetic, iar pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare acestia au analizat 900 de perechi de gemeni din Marea Britanie. Astfel, in urma studiului, cercetatorii au constatat ca abilitatea de a recunoaste fetele este mostenita genetic. De asemenea, acestia au mai descoperit ca gemenii identici au reusit sa recunoasca mai bine fetele, fata de cei dizigoti- care au intalnit dificultati in redarea unor raspunsuri identice.

De asemenea, specialistii mai adauga faptul ca inteligenta nu este afectata de recunoasterea faciala. Cu alte cuvinte, un individ poate fi inteligent dar sa intalneasca probleme foarte mari in a recunoaste fata unei alte persoane. Recunoasterea fetei unei persoane reprezinta o abilitate sociala, asa ca oamenii de stiinta sustin ca importanta acestui studiu este una uimitoare. Daca nu reusesti sa iti mai aduci aminte fata celui cu care te-ai intalnit aseara, nu inseamna ca esti prost, ci dovedeste ca aceasta problema este o mostenire genetica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *