fanvet.ro

Primavara deja a inceput, ceea ce inseamna ca e timpul ca animalul tau de companie sa beneficieze de un nou control medical. Fiecare are in vedere pregatirile pentru noul sezon, atat in ceea ce priveste sanatatea proprie, cat si a prietenilor necuvantatori. Odata cu posibilitatea de a face mai multa miscare in aer liber, se cade a mai lua o serie de masuri, care sa asigure starea de bine a vietuitoarelor.

Ingrijirea animalului de companie reprezinta o necesitate, iar in acest sens iti prezint cateva sfaturi in randurile urmatoare. Le poti avea in vedere pentru a inlatura grija ca acesta ar putea fi afectat de tranzitia dintre anotimpuri.

Ai in vedere o vitaminizare optima

Ca si pentru om, si pentru animal este importanta completarea necesarului de oglioelemente, minerale, vitamine in organism. Alimentatia este in principal modalitatea optima de a asigura necuvantatoarelor necesarul de vitamine, totodata si o sanatate de fier.

Este de preferat a asigura acestuia vitamine precum A si E, cu rol antioxidant, dar si substante precum fosforul, calciul si vitamina D, care vor intari dintii si oasele necuvantatoarelor. Un stimulent important al sistemului imunitar este Vitamina C. Intarirea structurii sistemului imunitar trebuie realizata de altfel neaparat la inceputul primaverii pentru a mentine echilibru in organism. Sunt masuri care vor asigura totodata si activitatea celulara in organism, pentru ca animalul de companie sa fie sanatos, in forma si puternic fata de factorii externi ce ii pot influenta sanatatea.

Realizeaza o deparazitare de sezon adecvata

Sansele de a face purici sau de a avea capuse sunt cu atat mai mari cu cat se incalzeste afara. Mai ales daca ai in vedere plimbari in parc sau in zone inverzite te poti astepta la asta. Este necesar sa fii pregatit si sa previi asta, mergand cu animalul de companie la un veterinar Suceava, unde sa realizezi deparazitarea. Aflandu-te in cabinetul specialistului poti avea in vedere si un consult al acestuia pentru a te asigura ca este in afara oricarui pericol de imbolnavire.

Periaza-i blana sa

Indiferent ca este vorba despre o pisica sau un catel, este ideal sa ai in vedere perierea blanii sale. Facand asta in mod regulat, vei indeparta parul ce ii cade, totodata contribuind la secretia de uleiuri naturale. Se stie despre acestea ca ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate de animalutului de companie.

Pentru ca cu greu iti dai seama daca ceva deranjeaza animalul de companie, periindu-l constant iti poti da seama daca acesta are capuse sau purici. Vei putea astfel sa iei masurile cuvenite. Sa stii ca descoperind oricare dintre aceste probleme cand sunt in stadiu incipient, de scutesti de efortul de a-i aplica tot felul de solutii, respectiv de a frecventa veterinarul mai des decat ai anticipat. De altfel, sanatatea animalului poate fi afectata si sigur nu e ceva ce iti doresti.

Daca esti din Suceava si doresti sa ai siguranta unui consult corespunzator al animalului de companie iti recomand clinica veterinara Fanvet. Beneficiezi de servicii de calitate si costuri echilibrate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *