cocoscocos

Utilizarile nucii de cocos sunt variate si multiple, chiar daca noi credem ca doar sucul de nuca de cocos sau continutul acestui fruct este de folosit. De asemenea, utilizarile uleiului de nuca de cocos sunt nenumarate.

Acesta a fost folosit de secole intregi pentru a imbunatati sanatatea pielii, aspectul acesteia, sanatatea parului, a creierului, a incheieturilor, a inimii, a sistemului imunitar, dar si a sitemului digestiv din fiecare cultura in care exista palmieri de nuca de cocos. Uleiul obtinut din aceasta drupa gigantica este in mod definitiv incadrat in categoria alimentelor minune.

Acidul lauric, acidul gras majoritar care este regasit in nucile de cocos este o grasime saturata unica, care este regasita de asemenea si in laptele matern. Ajuta la promovarea si sprijinirea unui sistem imunitar sanatos mai ales la bebelusii aflati in crestere. Nuca de cocos se intampla sa fie cea mai mare sursa de acid lauric din intreg regatul plantelor.

Cred ca exista in mare vreo 1.000 de utilizari ale uleiului de cocos afisate pe internet. De la deodorant si pana la pastele de dinti si in mod extern pentru hidratare, si pana in mod intern pentru a spori sanatatea, uleiul de nuca de cocos este un ingredient fabulos pentru sanatatea noastra.

Laptele de cocos. Acesta este noul meu favorit inlocuitor al smoothie-urilor. Laptele de cocos este un lapte grozav si un substituent pentru laptele de soia, fiind folosit in prepararea multor feluri de mancare cu curry. Laptele de cocos este prescris a calma nervii, a intari oasele, a regla nivelul de zahar din corp, a scade nivelul de colesterol, a te scapa de artrita si este de asemenea grozav si pentru piele si par.

Fulfi de nuca de cocos. A adauga fulgi de nuca de cocos la felurile tale de mancare poate da o aroma deosebita acestora, dar si o consistenta crocanta si un gust dulceag.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *