O masina noua e prea scumpa pentru a fi cumparata de oamenii de rand de din Romania, asa ca din aceasta cauza, cei mai multi apeleaza la masinile second-hand, fiind mai ieftine. Insa, cei mai multi vanzatori de masini isi pacalesc clientii, sustinand ca masina lor e cea mai buna, are kilometri putini si nu a avut niciodata niciun accident. Insa, abia dupa ce cumpara masina, clientii incep sa observe secretele ascunse, pe care vanzatorul a reusit sa le acopere cu sfintenie.

Daca iti doresti sa iti cumperi o masina second- hand, exista specialisti din acest domeniu care iti spun ce trebuie sa faci pentru a observa problemele ascunse ale masinii.

In primul rand, te uiti la aspectul masinii, iar din aceasta cauza ar fi benefic ca acest proces sa aiba loc in timpul zilei, pentru a observa eventualele zgarieturi sau a altor detalii care nu pot fi vazute pe inserate. Specialistii sustin ca primul lucru care trebuie verificat este reprezentat de caroserie, unde, in lumina puternica a soarelui se pot observa mici diferente de culoare. Bogdan Achitei- consultant auto din Sibiu -ofera sfaturi in aceasta privinta si ne spune ca ar fi indicat sa verificam acest lucru cu un magnet: ”Un pont ar fi sa iei cu tine un magnet si, unde vezi nuante diferite, daca pui magnetul nu ar trebui sa aiba o atractie asa mare, deoarece zona e acoperita de chit, de fibra, pentru ca e reparata.”

Sunt kilometri reali?

Cunosti destul de multe cazuri in care un prieten de-al tau a luat o masina cu ”kilometrajul dat peste cap”. Cum poti evita acest lucru? Consultantul auto Achitei spune ca ar trebui sa fim atenti, in primul rand, la scaunul soferului si la volan- acestea fiind extrem de uzate daca si kilometri sunt multi. Asta e singura metoda in lipsa unui aparat de specialitate. Insa, daca intr-adevar iti doresti sa iei masina, o duci la reprezentanta, unde exista testere speciale pentru a afla kilometri reali ai masinii.

Un alt lucru important de care nu trebuie sa uiti este cartea de service. Acolo sunt notate toate interventiile care s-au facut la masina. De exemplu, daca s-au reparat franele, consultantul de vanzari va trece acest lucru pe cartea de service, alaturi de data si de numarul de kilomettri reali: 05,05,2015 si 250,000 de kilometri. Daca in bord iti apare 180,000 de kilometri inseamna ca vanzatorul vrea sa te pacaleasca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *