Grup de oameniGrup de oameni

Comisia Europeana, ramura birocrata cea mai puternica a Uniunii Europene a anuntat primavara aceasta un „plan de relocare” care s-a dovedit a fi controversal pentru unii, cerand statelor membre Uniunii Europene sa accepte 40.000 de imigranti din Siria si Eritreea care cauta azil, ajunsi in Italia si Grecia, pe parcursul urmatorilor doi ani.

Asta urmeaza sa se intample pe langa „planul de recolonizare” care urmeaza sa aduca in Europa 20.000 de refugiati, majoritatea din Irak si Siria, care traiesc acum in tabere de refugiati din Orientul Mijlociu.

Propunerea de „impartire” a imigrantilor de-a lungul statelor membre Uniunii Europene doreste sa usureze greutatea de pe umerii Italiei si Greciei, doua tari care – pe langa Ungaria si Spania – reprezinta portile de intrare pentru migranti in Europa.

Multi spun ca decizia de oferire a permisului de locuire ar trebui sa fie luata la nivel national, si ca prin impunerea unilaterala a unei cote de imigranti asupra statelor membre UE, birocratii nealesi din Bruxelles  cauta sa-i forteze pe liderii alesi democrati ai Europei sa se supuna ordinelor.

Intalnirea liderilor europeni din Luxembourg de pe noua iulie nu au putut sa cada de acord asupra propunerii dezbatute. Vor incerca din nou pe 20 iulie.

Austria, Germania si Suedia, care impreuna iau cel mai mare parte al procentului de refugiati, alaturi de Italia si Grecia, sunt in favoarea planului de cota. Belgia, Franta, Spania si tarile din Europa Estica si Baltica se opun. Regatul Unit, Danemarca si Irlanda eliminate din plan.

Prim-ministrul maghiar Victor Orban a declarat ca: „Propunerea venita din partea Comisiei Europene este absurda, aproape nebuneasca. Cotele nu vor face decat sa aduca mai multi oameni in Europa. Este un stimulent pentru traficantii de oameni si pur si simplu va spune oamenilor: da, incercati sa treceti Mediterana cu orice cost.”

Voi ce parere aveti? Nu pare putin implicat si rasismul, tinand cont ca oamenii respectivi provin din zone in care razboaiele sunt la ordinea zilei?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *