povesti-ciudate-hawaii

Povesti ciudate din Hawaii

Hawaii este un loc extrem de frumos, cu peisaje luxuriante, un ocean curat si albastru, vreme perfecta si oameni minunati. Insa, oamenii nu ar trebui sa se lase pacaliti atat de usor, deoarece exista o parte intunecata a acestui paradis. Iata cateva povesti destul de ciudate despre cea mai celebra destinatie de vacanta din lume.

Fantomele din Hawaii

Mujina- femeia fara fata- initial intalnita in folclorul japonez, mujina este o creatura care are un corp uman dar fara fata. Imigrantii japonezi au adus aceasta traditie si in Hawaii, astfel ca intreaga poveste capata un nou sens. In anul 1959, o femeie a sustinut ca a vazut o mujina in Kahala. Femeia sustine ca a mers la toaleta si acolo a intalnit o alta femeie care isi pieptana parul. Odata ce s-a apropiat mai tare de ea, aceasta a observat ca femeia ciudata nu avea fata. Initial, localnicii au crezut ca aceasta poveste este doar un zvon, dar atunci cand povestea a fost reluata la radio in anul 1981, femeia care a vazut mujina a sunat si a spus ca a intalnit figura cu par rosu-un detaliu care nu a mai fost mentionat niciodata. Incepand din acel moment, au aparut o multime de povesti care sustin ca mujina chiar exista.

In japoneza, obake este un termen folosit pentru a descrie un lucru care se schimba. Asemeni unei mujina, si obake isi are originile in Japonia, insa dupa ce a fost adus in Hawaii, acest termen descrie entitatile supranaturale- fantome sau spirite malefice. Un astfel de spirit este descris de o femeie acoperita in mucegai si in muschi care rataceste pe insula, iar localnicii o numesc „doamna in verde”. In cea mai mare parte, aceasta poate fi vazuta in Gradina Botanica Wahiawa, dar exista oameni care sustin ca au vazut spiritul si in scoala locala. Povestea din spatele Doamnei Verzi sustine ca, odata, a existat o femeie care a vizitat Gulch Wahiawa, impreuna cu copiii sai. In timp ce se afla acolo, unul dintre copii a disparut si nu a mai fost gasit niciodata. Femeia a murit de suparare si sa spune ca inca bantuie zona Wahiawa in cautarea copilului sau pierdut si, localnicii mai adauga ca aceasta va lua orice copil nesupravegheat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *