RasputinRasputin

De ce a trebuit sa moara:

Grigori Rasputin, sfantul celor care nu mor din prima, era un mistic care a trait cu familia tarului Nicolae al II-lea la inceputul secolului al XX-lea. Tarul si tarina Alexandra credeau ca Rasputin avea puterea sa-l vindece pe fiul lor, Alexei, care era hemofilic. Influenta lui Rasputin era atat de puternica incat oricine dorea o audienta cu familia regala trebuia sa se consulte cu Rasputin mai intai.

Rasputin, din cate se pare, batea campii. Era betiv si destrabalat, acceptand adesea mita de la oamenii care-i cereau sfaturi. Stilul de viata dubios al lui Rasputin a adaugat la sprijinul tot mai mic pe care familia regala il avea, ducand intr-un final la revolutie. De asemenea, a fost injunghiat de o prostituata in public in 1914, ceea ce imi imaginez ca trebuie sa faca minuni pentru imaginea ta.

Cum a murit:

Dupa ce Rasputin si-a revenit din injunghierea provocata de prostituata, un grup de nobili rusi s-a decis sa termine treaba otravindu-l cu vin si prajituri contaminate. Istoria nu poate sa cada de acord daca otrava chiar a apucat sa intre in corpul lui Rasputin (otrava din prajituri probabil ca s-a evaporat in timpul coacerii), insa acest lucru nu a facut nimic pentru a reduce surpriza conspiratorilor cand au observat ca Rasputin nu a murit.

Asa ca Rasputin a continuat sa petreaca timpul cu ei, mancand prajituri, pana cand unul dintre nobili s-a saturat sa astepte si l-a impuscat pe Rasputin in spate. Siguri ca e mort, criminalii au plecat din palat. Unul dintre acestia si-a uitat haina si cand s-a intors sa o recupereze, Rasputin a sarit de pe podea ca Skeet Ulrich in „Scream” si a inceput sa-l stranguleze.

Ceilalti au sosit la timp pentru a-l impusca pe Rasputin de inca trei ori in spate, acesta picand la pamant. Dar era mort? Doamne, nu! Inca se chinuia sa se tina in picioare, deci conspiratorii au inceput sa-l loveasca cu o bata.

Au invelit trupul lui Rasputin intr-un cearsaf si l-au aruncat in raul Neva, care era rece ca gheata. Cand trupul lui Rasputin a fost gasit mai tarziu, plin de otrava, gauri provocate de gloante si rani de la bate, s-a determinat ca acesta murise de … hipotermie.

Era clar ca amaratul reusise sa iasa partial din ambalajul respectiv, si, daca ar fi reusit asta cu cateva minute mai repede, probabil ca ar fi aparut la usa asasinilor, ud si furios.

Banuiesc ca respectivii au dormit cu lumina aprinsa in fiecare noapte pentru tot restul vietii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *