Barba Neagra

Personaje istorice greu de ucis: Piratul Barba Neagra

De ce trebuia sa moara:

Barba Neagra sau Edward Teach a fost un faimos pirat englez si un mare ticalos, oricum. A avut intre 14 si 16 sotii, majoritatea avand o varsta care corespunde cifrei lipsa dintre cele doua mentionate. O sotie, in mod special, era fortata adesea sa intretina relatii sexuale cu echipajul, in timp ce Barba Neagra privea si … participa de la distanta, sa zicem. Acesta ardea canepa pe sub … barba sa neagra pentru a parea ca respira foc, lucru care functiona pentru a-si intimida inamicii, insa probabil ca ii indeparta si pe membrii echipajului, din moment ce ne putem da seama cum ar fi mirosit un pirat din secolul al XVIII-lea facand asta. Ocazional, isi omora secundul, doar ca sa-i mentina pe toti alerti.

Cum a murit:

Intr-un final, Barba Neagra s-a retras in Carolina de Nord pentru a-si petrece restul vietii inconjurat de aur. Insa, Guvernatorul din Virginia il dorea eliminat, trimitand doua nave dupa el, comandate de Robert Maynard.

In loc sa fuga de cele doua vase enorme trimise pentru a-l ucide, Barba Neagra s-a urcat pe nava lui Maynard. Mai intai, a bombardat puntea cu o multime de grenade primitive, ca Jim Brown in „The Dirty Dozen”. Atunci au devenit lucrurile mai … ascutite. Barba Neagra aproape i-a taiat degetele de la una dintre mainile lui Maynard cu sabia, iar Maynard si-a rupt sabia cand l-a injunghiat pe Barba Neagra in spate.

La sfarsitul bataliei, Barba Neagra fusese injunghiat de 20 de ori si fusese impuscat de cinci ori, inainte sa sangereze pana la moarte in timp ce incerca sa-si reincarce pistolul pentru a continua petrecerea. Maynard i-a taiat atunci capul lui Barba Neagra si l-a agatat, partial pentru efect, dar si pentru ca avea nevoie de cap pentru a-si primi recompensa. A primit 100 de lire pentru deranj, echivalentul modern pentru 18.000 de dolari sau un Buick Rainier 2006.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *