parfum-tantari

De la miros de transpiratie si de spary-uri, pana la parfumuri puternice, exista foarte multe mituri despre ceea ce se spune ca atrage tanarii. Cand vine vorba de a tine la distanta aceste insecte enervante, foarte multi oameni folosesc ingrediente farmaceutice cu compusi chimici toxici. Insa, un studiu realizat recent a facut o descoperire uimitoare in ceea ce priveste o metoda de tinere la distanta a tanatilor: parfumul Victoria`s Secret, Bombshell, reuseste sa tina la distanta insectele, la fel ca un spary destinat in rezolvarea acestei probleme.

Cercetarile anterioare au demonstrat ca mirosurile florale si dulci sunt cele care atrag tantarii. Insa, acest studiu, publicat in revista Journal of Insect Science, sustine: „In mod surprinzator, parfumul testat de noi- Bomshell, Victoria`s Secret, a demonstrat ca este un produs eficient, a caror efecte dureaza pentru mai bine de 120 minute”. Tipul de parfum este clasificat ca avand note florale fructate, inclusiv fructul pasiunii, bujori Shangri-la si orhidee Vanilla. Oamenii de stiinta, condusi de Stacy Rodriguez din New Mexico, au inclus acest parfum in randul studiului produselor disponibile in comert care tin la distanta tantarii, pentru a verifica daca mitul conform careia tantarii sunt atrasi de mirosuri dulci si florale.

Pentru a testa produsele, oamenii de stiinta au analizat si doua specii diferite de tantari, intr-un recipient inchis, in forma de litera „Y”. Ambele specii testate sunt cunoscute pentru ca transmit febra dangue, febra galbena si alte boli periculoase. O parte a recipientului a fost acoperita de o mana care nu a fost tratata cu nicio substanta, in timp ce cealalta iesire era acoperita de o mana asupra careia s-a pulverizat astfel de substante. In momentul in care au fost eliberati 20 de tantari in tub, oameni de stiinta au descoperit ca insectele au fost atrase de de mana asupra careia nu s-a folosit nicio substanta. In ciuda unor griji fata de sanatate, substantele care resping tantarii sunt folosite de 70 de ani.

Parfumul Bombshell Victoria`s Secret tine tantarii la distanta

Insa, cea mai mare surpriza a aparut in momentul in care au testat parfumul Victoria`s Secret, care s-a dovedit a fi cea mai eficienta substanta de acest gen, atragand un procent foarte mic din populatia de tantari, sper deosebire de celelalte spray-uri, avand o eficienta de aproape 2 ore. „Au existat studii anterioare care au descoperit ca aromele fructate si florale atrag tantarii. A fost destul de interesant sa descoperim ca tantarii nu au fost atrasi de o persoana care purta parfumul Victoria`s Secret- ci au fost respinsi de acesta”- explica oamenii de stiinta. De asemenea, cercetatorii mai adauga ca parfumul celebru poate oferi un efect de mascare temporar.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *