modele Barbie
modele Barbie

Cele mai faimoase papusi Barbie includ unele asemenea modele iconice si cateva jucarii controversate. Poate ca unele dintre aceste papusi sunt sau au fost si printre favoritele tale in copilarie.

Barbie cu parul prins in coada de cal

Aceasta este papusa de la care a pornit totul. Atunci cand modelele inalte si subtiri au inceput sa apara in magazinele cu jucarii in costumele lor de baie si cu tocuri in picioare, in anul 1959, putini dintre creatorii acestora ar fi putut prezice succesul pe care il vor avea in randul copiilor si al adolescentilor.

Fata tipic americana

American Girl Barbie a fost lansata pe piata jucariilor in anul 1965. Cele mai izbitoare trasaturi ale sale erau tunsoarea sa noua de tip bob scurt, disponibila in nuante de blond, blond platinat, blond cenusiu, brunet si saten. Acesta a fost de asemenea si primul model de papusa barbie careia i se puteau indoi picioarele.

Twist ‘N Turn

Twist ‘N Turn Barbie a aparut in anul 1967 si a anuntat introducerea papusii Barbie in era moderna. Noua infatisare a papusii acesteia a indulcit aspectul papusii originale, cu gene false inradacinate, cu ajutorul unui machiaj mult mai natural si cu un par lung si drept. Numele sau se refera la flexibilitatea crescuta a papusii acesteia. Aceasta jucarie a fost introdusa in cadrul unui program de tip intelegere, care permitea fetitelor  sa cumpere noul model de papusa la un pret mai mic daca ar fi returnat vechea papusa Barbie pe care o detineau.

Malibu Barbie

Modelul papusii Malibu Barbie din anul 1971 este un alt tip de papusa memorabil. Pielea ei bronzata si parul de un blond deschis o transforma pe aceasta intr-o fata perfecta din California. Noi productii de Barbie Malibu  au aparut peste ani si au dus de asemenea si la alte designuri pentru modele de Barbie in costume de baie, cum ar fi Tropical Barbie din anul 1980.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *