petrecere la cort
petrecere la cort

In ultimii ani s-a implementat si in Romania moda de a organiza evenimente in aer liber, esential intr-o astfel de activitate fiind cortul, datorita multitudinilor de posibilitati de organizare pe care le ofera. Alegerea realizarii unui eveniment se explica prin faptul ca ofera un alt aer evenimentului pe care urmeaza sa-l sustii, tot mai multi saturandu-se de o nunta traditionala, de exemplu. De asemenea, intr-un astfel de spatiu pot sa incapa mai multi oameni, in timp ce intr-o casa, stim cu totii cat de inghesuiti trebuie sa stam, sa avem grija sa nu sparga lumea chestii, plus ca poti sa decorezi zona dupa cum doresti, lucru care este mai greu intr-un apartament.

La fel ca Sf. Valentin, Black Friday sau Halloween-ul, si moda de a organiza evenimente intr-un cort supradimensionat este luata din vest, acestea aducandu-ne aminte de nuntile de gradina tipice englezesti de la tara. Design-ul lor simplu s-a schimbat putin de-a lungul secolelor de cand au aparut; bolta acestuia este sprijinta de stalpi inalti, in timp ce in jur se afla stalpi sau bete mai mici. Stalpii inalti ofera sprijin greutatii, in timp ce cei mici, de pe laterala, ii ofera forma cortului. Corturi de vanzare la preturi bune sunt foarte usor de gasit, deci va bateti capul mai putin decat v-ati bate cu gasirea unui restaurant.

Desi, initial erau realizate din canava din bumbac si stalpi din lemn, aceste materiale au fost inlocuite in timp cu tarusi din aluminiu, franghii de nailon si PVC, fiind mai usor de intretinut astfel. Corturile de tip marquee din canava mai sunt disponibile inca, deoarece canava lasa aerul sa circule, permitand intrarea temperaturii si a umiditatii in acestea; acest fel de corturi sunt mai confortabile in zilele fierbinti de vara, fiind si impermeabile, in caz ca ploua.

Unul dintre avantajele cele mai importante ale organizarii unui eveniment in cort il reprezinta spatiul mare pe care acesta il ofera, astfel incat vor putea incapea toti invitatii, fara sa fie inghesuiti. In cazul in care stai la casa, cu atat mai bine, cu cat probabil dispuneti si de spatiul in care urmeaza sa-l amplasati.

Daca ai ceva imaginatie si obiectele necesare, poti organiza si o petrecere care va fi, fara indoiala, mai interesanta decat una tipica facuta la un restaurant.

Un alt motiv pentru care lumea apeleaza la evenimentele organizate in corturi il reprezinta cheltuielile: in primul rand, inchirierea unui restaurant este mai scumpa decat inchirierea cortului. Apoi, majoritatea restaurantelor nu ofera alternative si trebuie sa cumperi meniurile lor, la pretul lor, in timp ce intr-un astfel de eveniment, poti sa apelezi la o firma de catering, care iti va realiza meniul dorit, la preturi mai mici.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa organizezi un altfel de eveniment, care va ramane cu siguranta in amintirea tuturor celor care au participat, stiti ce aveti de facut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *