toyota-fcvtoyota-fcv

Pana in prezent nu s-a gasit o solutie, o alternativa care sa fie la fel de eficienta si performanta precum un motor care foloseste combustibili fosili. Masinile electrice sunt de ceva timp prezente in industria auto. Chiar si asa acestea se lovesc mereu de problema autonomiei si de cea a reincarcarii bateriilor. Sa mergi doar cativa kilometri si apoi sa stai ore intregi pentru a reincarca masina nu este o solutie pe care foarte multi oameni imbratisa-o.

Masinile pe hidrogen insa par a fi mult mai apropiate de cele normale. Cei de la Toyota cred acelasi lucru si sunt de parere ca aceasta motorizare este cea care va fi folosita in viitor. Hidrogenul este cel mai abundent element din Univers, asa ca nu vom duce niciodata lipsa de combustibil. Problema apare cand vrem sa culegem acest hidrogen deoarece nu se gaseste in stare pura. O alta problema este ca nu exista o infrastructura care sa vina in sprijinul acestor masini.

Noul model FCV de la Toyota este capabil sa parcurga o distanta de 700 de kilometri inainte de a avea nevoie de realimentare. Realimentarea cu hidrogen va dura doar 5 minute la randul ei. Asadar din punct de vedere al realimentarii si automoniei, masina este comparabila cu cele din ziua de astazi.

Masinile electrice insa nu iti vor scoate bani din buzunar ori de cate ori ai nevoie sa o reincarci, dar vei avea o factura la energia electrica mult mai mare. Hidrogenul nu este inca nu combustibil destul de ieftin. Daca se va recurge la productia in masa a acestuia preturile vor scade si vor fi echivalente cu cele din ziua de astazi.

Un alt mare avantaj pe care il prezinta motorizarile pe hidrogen este acela ca masinile nu emit gaze toxice. Singurul gaz pe care il vor elimina masinile vor fi vaporii de apa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *