Empire State Building

Monumente nationale in SUA

Teatrul Chigaco

Teatrul Chicago, initial cunoscut ca Teatrul Balaban & Katz, este un teatru reper, aflat in Chicago, Illinois, construit in 1921. La fel ca alte cladiri detinute de grup, acesta a fost intre 1925 si 1945 unul dintre cele mai cunoscute cinematografe. Actualmente, se joaca piese de teatru si se organizeaza spectacole de magie, comedie, discursuri si concerte. Cladirea a fost adaugata listei Registrului National al Locurilor Istorice pe 6 iunie 1979. Logo-ul acestuia este considerat o “emblema neoficiala a orasului”.

Domeniul Biltmore

Resedinta Biltmore este o locuinta in stil château, construita de George Washington Vanderbilt II intre 1889 si 1895. Este cea mai mare casa privata din SUA, avand 12.500 m2 (desi unele publicatii sustin cifra 16,300 m2) si 250 camere. Inca apartinand unui descendent al familiei Vanderbilt, este considerata unul din exemplele elocvente ale [the]  Gilded Age, notabile fiind si gradinile sale “jardin à la française”. In 2007, a fost clasata pe locul opt in topul “Arhitectura preferata a americanilor” de catre Institutul American de Arhitecti.

Edificiul Curtii Supreme de Justitie a SUA

Edificiul Curtii Supreme de Justitie a Statelor Unite a Americii este cladirea in care isi are sediul Curtea Suprema de Justitie a SUA. Este situata in Washington, DC, pe 1 First Street, peste drum de Capitoliul SUA. A fost proiectata de Cass Gilbert si ridicata in 1935. Pana atunci Guvernul se intrunise in New York si Philadelphia, iar intre 1789 si 1935 s-a intrunit in beciul Capitoliului, cu o scurta exceptie in timpul Invaziei Britanice (1812 – 1819). Desi face parte din National Historic Landmark, nu este inclusa in National Register of Historic Places.

Empire State Building

Cladirea Empire State este un zgarie-nori simbol si icoana culturala americana, aflat in New York. Cladirea este recunoscuta datorita stilului sau distinctiv Art Deco, fiind numita una din Cele 7 Minuni Moderne ale Lumii. A devenit monument national in 1986.

Are o inaltime de 381 metri, ajungand la 443.2m daca se ia in calcul si inaltimea antenei. Numele provine de la una din poreclele sub care este cunoscut statul New York. A fost cea mai inalta cladire din lume timp de 40 de ani, intre 1931 si 1972, cand s-a construit Turnul de Nord al World Trade Center. Dupa atacul terorist din 11 septembrie 2001, a redevenit cea mai inalta cladire din New York, desi nu si cea mai inalta din lume. Dupa terminarea One World Trade Center, Empire State Building va redeveni a doua cea mai inalta cladire din New York. Momentan, este al treilea cel mai inalt zgarie-nori din SUA si a 15a cea mai mare din lume.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *