Mary PoppinsMary Poppins

„Mary Poppins” este un film muzical si fantastic american regizat de catre Robert Stevenson si produs de Walt Disney, avand cantecele produse de fratii Sherman. Scenariul a fost scris de catre Bill Walsh si Don DaGradi si este vag bazat pe seria de carti cu acelasi nume scrisa de P. L. Travers. Filmul combina imagini reale si reale, avand-o in rolul principal pe Julie Andrews care interpreteaza rolul unei bone magice care viziteaza o familie disfunctionala din Londra si isi foloseste tehnicile unice de viata pentru a imbunatati dinamica familiei. Dick Van Dyke, David Tomlinson si Glynis Johns apar in roluri secundare. Intregul film a fost filmat pe studiourile Walt Disney din Burbank, California.

„Mary Poppins” a fost lansat pe 27 august 1964 si a primit recenzii pozitive din partea critcilor de specialitate, primind in total 13 nominalizari la premiile Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”, un record pentru compania Walt Disney Studios. Pelicula a castigat cinci premii: „Cea mai buna actrita” pentru Julie Andrews, „Cea mai buna editare”, „Cea mai buna coloana sonora”, „Cele mai bune efecte speciale” si „Cel mai bun cantec original” pentru „Chim Chim Cher-ee”. In 2013, filmul a fost ales pentru introducerea in Registrul National de Film de catre Biblioteca Congresului, fiind considerat din punct de vedere cultural, istoric sau estetic.

Filmul este adesea considerat ca fiind unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor si „realizarea suprema a lui Walt Disney”. Pelicula a fost nominalizata pentru lista celor mai bune 100 de filme care a fost realizata de Institutul American de Film. Intr-o lista realizata tot de acestia, a celor mai bune 100 de cantece din filmul american, „Supercalifragilisticexpialidocious” s-a clasat pe locul 36, iar „Chim Chim Cher-ee” a fost nominalizat. Filmul a mai aparut si pe lista celor mai bune 100 de muzicale americane, fiind pozitionat pe locul sase.

De admin

Un comentariu la „Mary Poppins”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *