Moscova magnifica

Magnifica Moscova

Mausoleumul lui Lenin este in cadrul mormantului lui Lenin in mojlocul Pietei Rosii, loc in care zace cadavrul imbalsamat al fondatorului revolutionar al URSS. Trupul lui Lenin  fost afisat in acest loc inca de la moartea s in anul 1924. In timp ce poate ca nu esti atat de interesat de comunism, o vizita aici este o parte importanta a castigarii mai multor cunostinte despre oras si despre Rusia in general.

A petrece o seara in cadrul auditoriumului aristocratic din Bolshoi Theater iti poate oferi niste emotii pe cinste si un sentiment covarsitor. Aceasta cladire minunata a gazduit Bolshoi Ballet pentru mai mult de 2 secole. Dupa ce iti vei fi petrecut o seara in cadrul artelor de aici, vei obtine o experienta a exact cu obisnuia sa arate aristocratia din Rusia cu atatia ani in urma.

Daca iti doresti sa gasesti suveniruri care sunt cu adevarat rusesti la spirit, nu foarte scumpe si fabricate in mod local, Piata Izmaylovo este exact acolo unde trebuie sa fie. Este cea mai mare piata din Moscova penyru mestesugurile traditionale rusesti in stilurile Khokhloma, Matryosjki si Palekh.

O „banya” este o sauna publica. Aceste bai publice sunt o parte importanta din cultura Rusiei: sunt locurile in care prietenii merg sa socializeze. Acestea nu sunt altceva decat niste cladiri functionale cu niste camere de incalzire. Mai degraba, acestea sunt niste cladiri spectaculoase decorate frumos si potrivite pentru un rege.

Sanduny Banya este una dintre cele mai grozave saune din Moscova. Daca intr-adevar vrei sa simti putin din cultura Rusiei, o sauna de acest fel este o oprire importanta pe care trebuie sa o faci.

Intre statiile de metrou Okhotny Ryad and Teatralnaya din Moscova sunt cele mai grozave malluri de facut shopping GUM si TSUM. Pline de nume de branduri de lux, magazinele din aceste magazine sunt cunoscute pentru ca isi vand marfa la un pret de doua ori mai mare decat in alte parti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *