Lucruri omenesti pe care le fac si animalele

Ne place sa vedem maimute sau caini purtand un frac pentru ca „Aww, se cred oameni”, desi, clar, nu sunt. Desi niciun animal nu a apucat – pana acum – sa-si inventeze propria versiune de tinuta formala de seara, avem dovezi ca unele animale au comportamente asemenatoare omului modern.

De exemplu, pitulicea australiana are o parola pentru un cuib. Bine, nu asa cum avem noi pentru a ne ascunde cautarile dubioase de pe internet, dar oamenii de stiinta au descoperit ca mama pitulice va incepe sa cante un anumit cantecel oaulelor cu o saptamana inainte ca puii sa eclozeze. Dupa ce acest lucru se intampla, puii trebuie sa cante melodia inapoi mamei daca vor sa fie hraniti, iar daca nu reusesc, mama ii va abandona, lasandu-i sa moara. Desi pare crud, puii de pitulice nu au nicio problema in a face acest lucru, insa puii de cuc, da. Dupa cum stiti, cucii au obiceiul sa-si lase oualele in cuiburile altor pasari, pentru ca au lucruri mai importante de facut – trebuie sa fie o petrecere pe undeva, nu? Totusi, in ciuda inventarii acestui sistem, e amuzant ca diferenta vizuala e atat de mare – puii de cuc sunt foarte mari si gri, contrastand puternici cu cei de pitulice – incat doar o inspectie mai atenta nu mai necesita inventarea unor melodii ciripite.

Soarecele de preerie este un mare petrecaret. Potrivit unui studiu, mai multi soareci de preerie au fost pusi intr-o cusca cu doua sticle, una cu apa si una cu alcool. Ce au observat cercetatorii este ca acestia tind sa consume apa si alcoolul in mod egal, atunci cand sunt singuri. Insa, atunci cand un alt soarece de preerie era introdus in cusca, acestia aveau chef de petrecut, alegand alcoolul in fata apei in 80% din timp. Cred ca stim si noi astfel de oameni, nu?

Cateii sunt gentilomi. La fel ca baietii om care vor sa cucereasca o fata daca aceasta nu se pricepe prea bine la un domeniu, catelusii, atunci cand se joaca, isi lasa adesea prietenele de sex feminin sa castige. La fel ca barbatii, cu un scop ulterior, insa lasand la o parte asta, e o poveste destul de draguta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *