LogoLogo

V-ati intrebat vreodata de ce este o muscatura pe logo-ul companiei Apple? Lui Steve Jobs i-a venit ideea de „Apple” („Mar”) pentru organizatie cand tinea o dieta cu fructe si vizita o plantatie de mere. Lui Jobs, numele i s-a parut ca e „distractiv, spiritual si neintimidant.”

Adesea, simplitatea este cea care atrage atentia. Poate de aceea, in timp ce alte filme au optat pentru logouri mai complexe pentru a atrage publicul, fondatorii Apple Computers s-au decis sa foloseasca un simplu mar. Rezultatul: logo-ul Apple a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale timpurilor moderne. De ce, insa, are marul acea muscatura?

De cand a fost prezentat publicului, ciudatenia logo-ului i-a fascinat pe multi. De-a lungul anilor, au existat multe speculatii asupra muscaturii, lucru care a adus la aparitia multor legende si mituri urbane.

Daca te uiti cu atentie, vei observa ca muscatura din logo-ul Apple are o forma curba perfecta, diferit fata de modelul asimetric care ar fi aparut in urma muscarii unui mar adevarat. Desi unii considera ca acesta este doar rezultatul artei abstracte utilizate pentru design, altii considera ca s-ar putea totusi sa reprezinte ceva.

Linia curba simetrica este considerata de unii ca reprezentand conturul literei „a”, care, la vremea aparitiei logo-ului, era numele unui nou computer – Apple II.
Alan Turing (1912 – 1954) a fost un om de stiinta, matematician, filosof etc britanic, considerat tatal computerului. De asemenea, acesta era homosexual. In tara sa natala, Regatul Unit, in acele vremuri, homosexualitatea era ilegala, asa ca acesta a fost pus sub acuzare si declarat vinovat. Acesta a avut de ales intre inchisoare si un tratament cu hormoni care l-au lasat impotent. In urma acuzarii, i s-a interzis sa mai lucreze cu Serviciul de Inteligenta Britanic sau sa mai intre pe teritoriul Statelor Unite. Toate aceste lucruri l-au afectat grav pe Turing, iar pe opt iunie 1954, s-a sinucis, muscand dintr-un mar cu cianura. Multi sunt de parere ca muscatura din logo-ul Apple sunt un tribut pentru Alan Turing. Aceasta teorie pare si mai viabila daca luam in considerare faptul ca logo-ul original avea dungi colorate pe el, similar modelului curcubeu al steagului LGBT.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *