Potrivit Enciclopediei de Vise, cuvantul „vis” provine din limba germana- draugmas- care inseamna deceptie, iluzie, fantoma sau aparitie. Unii sunt de parere ca acest termen ar putea avea legatura cu un cuvant mai vechi- druh- care inseamna a lovi sau a rani. Cu toate ca originea cuvantului „vis” ar putea sa te trimita cu gandul ca toate visele provin dintr-un loc intunecat lipsit de spirite, o multime de vise vin insotite de mesaje pozitive pentru noi care contin detalii pe care Universul vrea sa ni le transmita. Bineinteles, interpretarile de vise sunt in mare parte subiective, insa unele vise par avea o tema recurenta in viata unor persoane, astfel ca ofera raspunsuri la intrebari pe care mintea si contiinta nu le pot intelege.

Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice, a fost de parere ca visele ne ajuta sa patrundem in subconstientul nostru si ca ne sunt oferite o serie de sfaturi pe aceasta cale, fiind un fel de terapeut sau consilier al sufletului. Universul incearca sa comunice cu noi prin medii diverse, asa ca visele servesc ca o metoda de comunicare care ne invata lectii importante despre suflet in timpul somnului.

Cele mai comune vise

Visul in care cazi este, probabil, cel mai comun vis pe care oamenii il au. Expertii in vise sunt de parere ca acest lucru inseamna ca esti constient ca nu ai niciun control asupra unui aspect din viata ta, sau poate ca ai ajuns in fata unor obstacole destul de mari intr-un domeniu important din viata ta. In mod normal, visatorul nu ajunge niciodata la partea de jos a locului pe care il viseaza, dar continua sa cada pana cand acestia revin la starea de veghe. De asemenea, astfel de vis ar putea insemna ca trebuie sa renunti la ceva din viata ta care te trage inapoi.

Un alt vis extrem de comun este cel in care esti urmarit. Cea mai populara interpretare consta in cea care sustine ca visatorul trebuie sa se confrunte cu problemele de care fuge- trebuie sa se confrunte cu demonii din capul lui, mai degraba decat sa gaseasca alte modalitati de a scapa. De asemenea, acest vis ar mai putea insemna ca visatorul simte  ca cineva sau ceva a iesit sa il prinda, ceea ce face ca acesta sa cada intr-o stare de frica sau sa se raneasca. O buna parte din oameni interpreteaza acest vis ca fiind un semn al pericolului iminent, din moment ce percepem ceea ce ne urmareste ca fiind o amenintare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *