Satellite
Satellite

Compania Inmersat a anuntat recent ca vor oferi servicii de internet de mare viteza pentru toti pasagerii zborurilor din spatiul aerian european. Compania a anuntat ca sistemul ca va oferi internet de mare viteza prin interemdiul unei infrastructuri de retele terestre si prin intermediul unui satelit lansat in orbita Pamantului numit Europasat. Acesta se anunta a fi primul sitem hibrid care ofera internet de mare viteza.

In Europa, compania va amplasa o noua retea de telecomunicatii terestre pentru a putea face proiectul posibil. Noua infrastructura va fi implementata in fiecare tara de pe continent pentru a avea un semnal constant in timpul zborurilor comerciale. Noile statii vor fi amplasate in locul statiilor actuale Inmersat si le vor inlocui pe cele vechi. Pe langa infrastructura teresta Inmersat va lansa si un satelit in orbita care la randul sau va oferi servicii de internet rapid pentru pasagerii zborurilor europene. In momentul de fata sunt companii care ofera servicii de internet in timpul zborurilor dar sunt bazate doar pe puncte de conexiune terestra.

Noul satelit se va alatura gamei curente de sateliti Inmersat din seria Global Xpress pentru a orbita in jurul Globului. Satelitii Global Xpress ofera o viteza de internet de 50 de MB pe secunda. Inmersat se va alatura de cei de la Hellas Sat pentru a face acest proiect posibil. Costurile pentru acest nou sistem se estimeaza sa ajunga la 200 – 250 de milioane de dolari. Bani ce ar trebui sa acopere cheltuielile cu producerea si asamblarea satelitului precum si costurile de lansare in spatiu.

In timpul zborului pasagerii vor avea la dispozitie servicii de internet de mare viteza in spatiul aerian european. In momentul in care avionul paraseste spatiul european de zbor serviciile de internet vor fi oferita de restul satelitilor Inmersat, Global Xpress.

Compania a anuntat ca vor oferi servicii de intenet rapid pasagerilor zborurilor europene incepand cu anul 2016.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *