devil_logodevil_logo

A cincea generatie de procesoare din familia Core, numite Broadwell, continua sa intarzie sa apara, dar Intel ne-a pregatit o serie de procesoare noi din clasa desktop pentru adevaratii entuziasti.  Numele de  cod Devil’s Canyon a fost dezvaluit de Intel ca fiind numele pentru seria noua de procesoare noi Core i7 4790K si Core i5 4690K. Stirea a fost prezentata in cadrul conferintei Computex. Intel sarbatoreste de asemenea cea de a 20-a aniversare a procesorului sau Pentium prin introducerea unui nou procesor din aceasta serie bine cunoscuta, Pentium G3258.

Procesorul Core i7-4790k este notabil datorita abilitaii sale de a rula toate cele 4 nuclee ale sala la o frecventa de 4.0 GHz. Alte procesoare Intel au mai putut atinge aceasta cifra pana in prezent dar numai pentru perioade limitate de timp si doar cu unul sau doua din nucleele componente. Acesta era functia pe care o incorporeaza procesoarele Intel si anume Turbo Frequency. Folosind aceasta functie pe noul procesor care ruleaza deja la o viteza de 4 GHz, acesta poate ajunge pana la 4.4 GHz.

In privinta celui de al doilea procesor, Core i5-4690K, acesta va functiona la o viteza de bazade 3.5GHz. Frecventa va putea fi urcata pana la 3.9GHz folosind modul Turbo. Atat Core i7 4790K cat si i5 4690K vor beneficia de noi multipliere pentru cei de doresc sa realizeze overclock. Astfel vei putea ajunge la viteze mult mai mari decat cele deja precizate. Asta daca vei avea un sistem de racire pe masura care sa poata face fata caldurii degajate de procesoarele Intel.

Cei de la Intel au anuntat ca si-au ajuns scopul. Cel de a reusi sa produca un procesor capabil sa functioneze la o viteza de 4.0 GHz utilizand toate cele 4 nuclee ale acestuia. Da odata cu aceasta performanta, au fost impuse cateva restrictii. Nu poti schimba solutia de racire, nu poti schimba socket-ul si nu va functiona cu chipset-urile existente pe piata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *