infertilitate

Infertilitatea- problema cuplurilor de astazi

Exista cupluri care sunt sanatoase din punct de vedere medical, dar care par a intampina o multime de probleme atunci cand isi doresc sa faca un copil. Astfel, oamenii din ziua de azi se confrunta cu probleme de infertilitate, asa ca specialistii din domeniu au cautat ce anume sta la baza aparitiei acestor probleme. Pana nu demult, se specula ca cel cu probleme de fertilitate dintr-o relatie era femeia, insa din ce in ce mai multe studii demonstreaza ca cel care ridica cele mai multe probleme este barbatul. Indiferent care partener ar avea probleme de fertilitate, specialistii sustin ca astfel de probleme isi fac aparitia din cauza bolilor secolului XXI, si anume lipsa de timp si stresul .

Stresul

Conform studiilor realizate recent, stresul pare a fi cea mai mare problema a oamenilor din ziua de azi, acesta aflandu-se la baza dezvoltarii unor boli destul de grave, fiind responsabil si pentru o serie de tulburari psihice. De parca nu ar fi fost de ajuns, stresul este cel care sta la baza infertilitatii umane. Fiind parte a vietii noastre zilnice, exista o gama larga de factori care ne determina sa devenim stresati.

Astfel, oamenii de stiinta au stabilit ca exista o legatura puternica intre stres si fetilitate. In acest sens, s-a descoperit ca exista un numar foarte mic de cupluri care reusesc sa conceapa un copil chiar din prima incercare. De asemenea, oamenii de stiinta avertizeaza ca daca aceasta preocupare tinde sa se extinda, cuplurile vor intalni si mai multe dificultati in conceperea copilului, deoarece vor fi din ce in ce mai preocupati si ingrijorati din aceasta cauza. Pe scurt, vor fi stresati.

Stilul de viata

Specialistii din domeniu sustin ca un factor care contribuie la infertilitate tine foarte mult de stilul de viata adoptat de cuplu. Astfel, un stil de viata nesanatos, cu alimentatie nesanatoasa, consum de alcool si tutun, reprezinta un mediu propice pentru ca infertilitatea sa isi faca loc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *