SecetaSeceta

Daca esti un fermier in America sau in Europa ori un conglomerat multinational care detine toate fermele, incalzirea globala este prietena ta. Pe masura ce temperaturile cresc, zonele candva sterpe, precum tundra, vor incepe sa produca vegetatie mai serioasa. Pe langa asta, temperaturile in crestere vor crea sezoane mai lungi de productie si recoltele vor beneficia, de asemenea, de faptul ca vor fi mai putine ingheturi care ucid culturile. Canada si parti din Europa ar putea chiar acum sa inceapa sa crasca mai multa mancare.

De asemenea, sa nu uitam ca plantele consuma CO2. CO2-ul in plus pe care incalzirea globala il aduce va mari fotosinteza plantelor, facand procedeul si mai eficient, necesitand mai putina apa. Cu noi plante care sorb apa, nu doar ca ne putem astepta la mai multa mancare, mai multi copaci si o agricultura care sa necesite mai putine resure, insa si un mod mai usor si mai ieftin de a crea combustibili bio, care, pana acum, au creat mai mult dezastru ecologic, decat lucruri bune. Atunci, de ce ne mai agitam atat?

Pe de alta parte … schimbarea climatului se joaca si cu ciclul caderii ploilor si ar putea sa transforme foarte multe dintre terenurile agricole din prezent, de care depindem, in gramezi de praf. Nu putem sa stim sigur. Poate vom avea mai mult porumb ca niciodata. Poate vom muri de foame. Totul este o mare surpriza! Asta e chestia: cand vorbesti despre rezerva ta de mancare, nesiguranta este automat un lucru rau. Majoritatea oamenilor ar prefera sa manance la un loc in care stiu sigur ca vor primi o friptura mediocra de fiecare data, decat sa incerce un loc in care odata ar putea sa primeasca carne Kobe o data si alta data carne de cal, depinzand de starea si cheful bucatarului. Voi ce ziceti?

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *