Bananele sunt fructe destul de consumate de catre oameni deoarece au foarte multe proprietati benefice organismului. De asemena, ele contin vitamine si minerale necesar eorganismului si de aceea trebuie sa existe in alimentatia noastra. In plus, sunt delicioase, nu-i asa?

Pana acum, cu siguranta aruncaicojile de la banane la cos. Ei bine, ar trebui sa renunti la acest prost obicei deoarece cojile de banane pot fi folosite in multe scopuri avand efecte uimitoare. Iata care sunt efectele cojilor de banane:

  • Cu siguranta nu stiati insa bananele sunt foarte bogate in calciu si in magneziu. Daca vom hrani plantele cu aceste nutriente le vom face foarte bine. Trebuie sa pui in vasul in care tii apa pentru flori o coaja de banana. Uda apa cu lichidul acela. Mai mult, cojile de banane pot fi folosite cu succes si pentru a reda luciul pe frunzele florii.
  • Vindeca disconfortul determinat de piscaturile de tantar. Daca te-a piscat tantarii si esti plin de iritatii poti folosi coaja de banana pentru a scapa de disconfort.  Se pune pur si simplu banana pe portiunea afectata.
  • Daca aveti haine din piele sau obiecte din lemn le poti reda luciul tot cu ajutorul cojii de banana. Freaca interiorul bananei cu coji de banane si apoi sterfge portiunile cu carpe moi si uscate.
  • In cazul in care nu stiati cojile de la banane ajuta la vindecarea negilor. Incredibil dar adevarat. Daca ati incercat tot felul de remedii pentru a trata negii si nu ati reusit potasiu prezent in cojile de banane te va ajuta sa scapi de ei. Lasa pe timp de o noapte o coaja de banana pe portiunea unde il ai. Vei observa cum nu doar ca il va vindeca ci va preveni aparitia lui.
  • De asemenea, cojile de la banana pot fi foiosite si la tratarea acneei. Trebuie sa folosesti o banana foarte coapta cu care sa frecati zona timp de 10 minute si sa lasati urmele de la banana pe fata. Le veti indeparta inainte de a merge la culcare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *