google poluare

Pentru a face orasele si mai constiente de problema poluarii, planificatorii urbani trebuie sa stie cu exactitate de unde provin particulele daunatoare si cum acestea se misca prin aer. Un nou parteneriat intre Google si compania Aclima din San Francisco promite sa colecteze aceste date si sa le puna la dispozitia publicului.

Masinile Google Street View sunt echipate cu senzori de aer Aclima astfel incat sa cartografieze o harta a poluarii in regiunile din Los Angeles, San Francisco si California. Datele rezultate vor fi facute publice pe Google Earth Engine pentru ca oamenii de stiinta sa le examineze, in timp ce ceilalti vor putea urmari starea mediului in care indivizii isi duc viata normala. Proiectul este in curs de desfasurare in San Francisco si urmeaza sa se extinda in 2016.

„Cand privim la indicii de calitate a aerului, datele sunt limitate”- sustine Davida Herzl, CEO al Aclima. „Pe masura ce oamenii de stiinta obtin mai multe date, acestia vor reusi sa ofere o imagine de ansamblu a zonelor poluare, care vor ajuta la imbunatatirea considerabila a calitatii aerului”.

Date fiabile

Aceste informatii sunt necesare mai ales in locurile alese de Aclima si Google. Aceste regiuni se numara printre orasele americane cele mai poluate si asupra carora oamenii de stiinta au descoperit cele mai multe cazuri legate de boli de inima, boli pulmonare si decese premature. De asemenea, Los Angeles si Central Valley reprezinta cele mai mari zone de poluare cu ozon din America. Poluarea aerului ucide mai bine de 3.3 milioane de oameni anual in intreaga lume, iar aproximativ 55.000 din acestea se inregistreaza numai in Statele Unite ale Americii.

Google va oferi acces public la datele sale. Oamenii de stiinta se pot baza pe datele colectate de catre compania Google pentru a realiza o analiza geospatiala si de a surprinde cele mai afectate zone de poluare. De asemenea, Herzl este entuziasmat de aceasta initiativa deoarece poate ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor dar si a calitatii mediului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *