google

Google isi doreste sa aiba propriile cip-uri Android

Se pare ca Google ar putea sa inceapa, cat de curand, fabricarea de cip-uri proprii pentru telefoanele Android. Compania gigant a luat legatura cu producatorii de cip-uri pentru a discuta despre construirea unor procesoare Android, intr-un efort de a concurat cu cei de la Apple. Firma isi doreste ca aceste procesoare sa aiba o memorie mai buna, camere mai rapide si suport de profunzime incorporat.

Potrivit unui raport publicat in The Informational, Google este de parere ca hardware-ul din prezent limiteaza abilitatea sa de a aduce noi tehnologii pe piata. In ultimile discutii purtate „reprezentantii Google au prezentat modele de cip-uri si au fost foarte interesati de o co-dezvoltare, inclusiv a unui procesor principal a telefoanelor”. In timp ce raportul nu a dezvaluit care a fost producatorul de cip-uri cu care Google a luat legatura, Qualcomm, MediaTek  si Samsung reprezinta cei mai mari furnizori de cip-uri pentru telefoanele cu sistem de operare Android, de la ora actuala.

Continut cip

Un cip de mobil contine memorie, unitati de procesare computerizate, carduri grafice si alte componente necesare pentru a face ca toate lucrurile sa functioneze asa cum trebuie. Tehnologia este cunoscuta sub numele de System on a Chip (SoC), iar un circuit din interior reuseste sa combine toate aceste componente primare intr-un singur lucru. Astfel de cip-uri sunt utilizate de catre producatorii de telefoane, deoarece companiile pot plasa cip-ul direct intr-un dispozitiv fara a fi nevoie de alte componente individuale.

Cu toate acestea, diversi producatori de cip-uri pot alege manual cip-urile care doresc sa le foloseasca, indiferent ca sistemul lor adauga GPS, Wi-Fi si LTE, cat de multa memorie sa fie disponibila si pot chiar sa selecteze si propriile grafice de carduri. Ei bine, aici este si momentul in care diferentele pot minti. Aparent, Google isi doreste ca noile cip-uri sa aiba caracteristici Android, si vor fi lansate in urmatorii ani, in raport mentionandu-se ca cip-urile vor fi caracterizate de o „realitate virtuala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.