Floarea de Hartie

Bougainvillea sau floarea de hârtie este un arbust ornamental ideal pentru grădinile de orice dimensiune. Este o plantă deosebit de spectaculoasă, potrivită pentru decorarea pereților, formarea bolților sau îmbrăcămintea gardurilor. Originară din zonele tropicale, floarea de hârtie s-a adaptat bine și la clima noastră, mai ales în zonele litorale și de câmpie. Una dintre avantajele acestei plante este durata lungă a florilor și a perioadei de înflorire. Cu toate acestea, creșterea acestor plante poate fi uneori o provocare, deoarece au nevoie de îngrijire specifică pentru a se dezvolta în mod optim. Este important să se acorde o atenție deosebită alegerii vasului potrivit, amestecului de sol și iluminării, precum și să se țină cont de problemele comune care pot apărea, cum ar fi mucegaiul sau dăunătorii.

Floarea de hârtie poate fi de diferite culori, de la roșu și violet (cele mai frecvente) la galben și portocaliu intens. Florile au aspectul hârtiei, de unde și provine denumirea sa. Floarea de hârtie are nevoie de foarte multă lumină și se simte cel mai bine în zone protejate de curenții de aer rece, motiv pentru care crește bine pe pereții caselor, gardurile sau în locuri protejate. Florile apar începând din luna mai și durează până la sfârșitul lui august. În funcție de soi, floarea de hârtie poate înflori de două ori pe an, primăvara în luna mai sau iunie și toamna în luna august sau septembrie.

Floare de hartie

Pentru a înflori, floarea de hârtie are nevoie de cel puțin cinci ore de lumină directă. Dacă este expusă la semiumbră, florile sunt rare și au culorile palide. În anotimpul rece, floarea de hârtie trebuie protejată de frig, deoarece poate muri la temperaturi mai mici de minus 15 grade Celsius.

Floarea de hârtie are nevoie de un sol format dintr-un amestec de mușchi de turbă, scoarță de pin și nisip (în proporția 3:1:1) și nu tolerează solul din argilă. Ghiveciul sau solul trebuie să fie bine drenat. Udarea se face atunci când solul de la suprafață se usucă. Planta iubește apa de ploaie sau apa de fântână.

Pentru a începe, vasul potrivit pentru floarea de hârtie este esențial. Acesta trebuie să fie suficient de mare pentru a susține rădăcinile plantei și să aibă un orificiu de drenaj pentru a permite excesul de apă să fie eliminat. De asemenea, este important să se utilizeze un amestec de sol special pentru florile de hârtie, care este ușor și bine drenat. Puteți prepara propriul amestec prin amestecarea pământului pentru flori de interior cu nisip sau perlit.

Există două modalități principale de a planta florile de hârtie: înmulțirea tijelor sau plantarea semințelor. Înmulțirea tijelor implică tăierea unei tije de floare de hârtie de aproximativ 15 cm lungime, îndepărtarea frunzelor inferioare și plantarea tijei într-un vas cu sol ușor umed. Acoperiți vasul cu un sac de plastic pentru a menține umiditatea și puneți vasul într-un loc călduros, dar protejat de soare direct. Plantarea semințelor se face prin umplerea unui vas cu sol ușor umed și plantarea semințelor la o adâncime de aproximativ 1 cm. La fel ca în cazul înmulțirii tijelor, este important să se acopere vasul cu un sac de plastic pentru a menține umiditatea și să se păstreze vasul într-un loc călduros, dar protejat de soare direct. Îngrijirea solului prin udarea regulată este esențială pentru ca planta să se dezvolte sănătos, dar excesul de apă poate duce la putrezirea rădăcinilor, astfel încât este important să se verifice solul înainte de a uda.

Asigurarea unei iluminări adecvate este, de asemenea, vitală pentru creșterea florilor de hârtie. Această plantă are nevoie de lumină indirectă pentru a se dezvolta în mod optim, astfel încât trebuie să se evite expunerea la soarele direct. Fertilizarea regulată, de aproximativ o dată pe lună în timpul perioadei de creștere, poate ajuta, de asemenea, planta să se dezvolte sănătos.

Prevenirea bolilor și a dăunătorilor este, de asemenea, importantă pentru creșterea florilor de hârtie. Păstrarea umidității adecvate în jurul plantelor poate ajuta la prevenirea mucegaiului. Verificarea regulată a plantelor pentru dăunători precum afidele sau păduchii este, de asemenea, importantă, iar îndepărtarea lor manuală sau utilizarea unui produs de îndepărtare a dăunătorilor poate ajuta la menținerea plantelor sănătoase. În plus, evitarea plasării plantelor prea aproape una de alta poate permite circulația aerului adecvată și poate preveni răspândirea bolilor.

Cu o îngrijire adecvată și atenție la detalii, veți putea bucura de florile de hârtie frumoase și sănătoase în mod eficient. Sper că acest articol v-a oferit informațiile de bază necesare pentru a începe să creșteți propriile flori de hârtie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *