Femeie mirosind barbat

Femeile si simtul mirosului

Daca reclamele la detergent ne-au invatat ceva, acel lucru este ca nasul unei femei este atat de evoluat incat poate sa simta mirosul urat al unor sosete purtate la sala de la o distanta considerabila. Si din momentul in care acest miros i-a gadilit delicatul nas, o femei adevarata nu se poate odihni pana nu rezolva treaba.

Barbatii lor, in schimb, pot sa poarte acelasi tricou patat de transpiratie timp de o saptamana si vor lasa gunoiul sa se adune in bucatarie, pana cand va chema cineva Sanepidul. Dar asta e o nebunie, nu? E ca si cum ai spune ca femeile sunt predispuse sa curete dupa barbati, lucru care e total nebunesc, nu?

Ce spun oamenii de stiinta?

Femeile chiar se pricep mai bine la depistat substante cu ajutorul mirosului. Asta, in ciuda faptului ca nu exista nicio diferenta fizica intre nasul unui barbat si cel al unei femei sau in numarul de receptori pe care il au. Nu doar ca femeile se pricep mai bine la detectarea mirosurilor, dar studiile au aratat si ca femeile folosesc o parte mai mare din creierul lor cand proceseaza mirosurile, decat barbatii.

De unde diferenta? Ce motiv biologic ar putea sa existe pentru ca femeile sa poata detecta transpiratia unor sosete printr-o usa inchisa? Sexul. Desi femeile, in general, simt mirosurile mai bine, nasurile lor chiar castiga jackpot-ul mirosurilor cand trebuie sa detecteze mirosul de trup barbatesc.

De ce? Se pare ca in mirosul respectiv se afla anumite substante care pot sa-ti spuna cand un tip este excitat sexual, chiar si fara ca femeia sa stie. Plus ca mirosul super uman al unei femei atinge un nou apogeu cand ovuleaza. Deci, cu alte cuvinte, putem sa uitam de spray-ul Ax, daca vrei sa cuceresti o femeie, trebuie sa mirosi ca o sauna.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *