suicid adolescentisuicid adolescenti

Adolescentii reprezinta generatia moderna supusa celor mai drastice schimbari cand vine vorba de organismul si mentalitatea umana, incat ceea ce se intampla in viata de zi cu zi ii fac pe cei mai multi sa adopte un comportament negativ, usor influentabil de factorii de mediu si de risc.

Unele dintre cele mai rele exemple sunt ale adolescentilor care gasesc in moarte cel mai bun mijloc de a-si finaliza cu succes etapa vietii, incat ajung sa se izoleze din ce in ce mai mult de restul fara a spune un motiv clar sau concret.

Stim cu totii ca varsta adolescentei este una grea, in care oganismul sufera schimbari fizice si mentale, care ii pun in cele mai grele intamplari sau emotii, incat cei mai multi adolescenti se sinucid. Suicidul in randul adolescentilor se caracterizeaza prin acumularea factorilor de risc intr-o formula chimica, care poate da gata pe oricine. Astfel ca, perturbarea mediului familial, experientele emotionale puternice, experimentarea sentimentului de suicid in famili, indentificarea cu o persoana pierduta din viata, dificultate in exprimarea sexuala sau adoptarea unor comportamente denigrate precum prostitutia sau delincventa sunt cele mai intalnite caracteristici care pot descrie adolescentul suicidar.

Solutia de a scapa din aceasta lume plina de rautate, de neintelegeri sau dispute conduc adolescentii spre suicid, incat prezinta o dorinta foarte mare de a scapa din acest mediu si de a rezolva aceasta criza existentiala.

Daca observam in jurul nostru asemenea comportamente, este bine sa ne pastram calmul si sa ii oferim cel mai bun sprijin, sa ii oferim intelegere, sa ii aratam prin fapte si exemple ca viata nu este ceva ce poti decide de unul singur, ca sunt multe lucruri de implinit in aceasta viata si moartea probabil nu rezolva nimic, decat faptul ca va lasa si mai multa suferinta celor apropiati si implicit familiei. Cea mai buna cale de a scapa de aceste comportamente este sa apelam la un specialist, care poate gasi o cale de remediere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *